Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κρατικοποίηση των τραπεζών θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση τους – Σε πραγματικό κίνδυνο οι μετοχές που θα εκμηδενιστούν και οι καταθέσεις που κανείς δεν θα μπορεί να τις εγγυηθεί – Στα όρια κραχ ο κλάδος…

 Η κρατικοποίηση των τραπεζών θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση τους – Σε πραγματικό κίνδυνο οι μετοχές που θα εκμηδενιστούν και οι καταθέσεις που κανείς δεν θα μπορεί να τις εγγυηθεί – Στα όρια κραχ ο κλάδος…
(upd2)Η κρατικοποίηση των τραπεζών και η ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου με κοινές μετά ψήφου μετοχές θα οδηγήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση.
Οι θέσεις, οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν.

Τι σημαίνει όμως κρατικοποίηση; Ότι το κράτος ως μέτοχος και manager θα διοικεί και θα καθορίζει τους τρόπους ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας.
Τι σημαίνει όμως πραγματική οικονομία για το εκάστοτε κράτος ανεξαρτήτως μπλε, πράσινων ή κόκκινων αποχρώσεων;  
Σημαίνουν οι επιχειρήσεις με αναπτυξιακή προοπτική ή οι επιχειρήσεις των «φίλων και γνωστών»
Το κρατικό πείραμα ανά τον κόσμο απέτυχε.
Ειδικά στην Ελλάδα ο κρατισμός αποτελεί ιστορικά αποτυχημένη στρατηγική δημιουργεί ελλείμματα και αυξάνει την αστάθεια, ενώ αποκόπτεται από την αγορά.
Αν οι τράπεζες στην Ελλάδα κρατικοποιηθούν, με μαθηματική ακρίβεια θα καταρρεύσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ανακεφαλαιοποίηση αλλά το ερώτημα είναι αν καταργήσει το μνημόνιο η Τρόικα θα σταματήσει να δίνει κεφάλαια στην Ελλάδα άρα δεν θα υπάρχουν κεφάλαια και για τις τράπεζες.
Ποιος λοιπόν θα ανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες;
Το ελληνικό κράτος είναι χρεοκοπημένο.
Από την άλλη το επιχείρημα της φορολόγησης των πλουσίων θα οδηγήσει επίσης με μαθηματική ακρίβεια σε εκροή καταθέσεων στην ήδη καταρρέουσα καταθετική βάση των τραπεζών.
Το αριστερό μοντέλο για τις τράπεζες οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή.
Μαζί με τις τράπεζες θα κινδυνεύσουν και οι καταθέσεις;
Αν οι τράπεζες κρατικοποιηθούν είναι πιθανός ο κίνδυνος ακόμη και για τις καταθέσεις υπό την έννοια ότι οι τράπεζες θα είναι χρεοκοπημένες και δεν θα μπορούν να εγγυηθούν τις καταθέσεις.
Επίσης το κράτος δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών καθώς το ΤΕΚΕ έχει σχεδόν αποδεκατιστεί κεφαλαιακά.
Στην περίπτωση που υπάρξει κρατικοποίηση οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται ως εναλλακτική λύση ή την έξοδο των χρημάτων τους από την Ελλάδα ή την μετατροπή τους σε άλλο νόμισμα.
Οι καταθέσεις θα κινδυνέψουν αν οι τράπεζες κρατικοποιηθούν.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για έλεγχο των μεγάλων καταθέσεων.
Όσοι στηρίζονται στην εσφαλμένη αντίληψη ότι το κράτος λειτουργεί ως εγγυητής θα διαψευσθούν παταγωδώς και κυρίως θα τα χάσουν σχεδόν όλα.

Η κατάρρευση των μετοχών θα σοκάρει….

Οι τραπεζικές μετοχές θα καταρρεύσουν. Οι μέτοχοι θα χάσουν τελείως τα χρήματα τους. Θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.
Η κρατικοποίηση των τραπεζών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση.
Αν οι τράπεζες κρατικοποιηθούν μην ξαφνιαστεί κανείς αν δει την Εθνική στα 0,30 ευρώ και την Alpha, Eurobank στα 0,1 ευρώ και τις υπόλοιπες τράπεζες στα 0,05 ευρώ;

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης