Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ευρώ ή δολάριο για τις μεσοβραχυπρόθεσμες κινήσεις; Ανταλλάξατε τα ευρώ με δολάρια από φόβο για την Ελλάδα αλλά τι θα συμβεί στις ισοτιμίες; Τι εκτιμούν Barclays, Commerzbank, Morgan Stanley, Danske bank, JP Morgan, Credit Agricole και Citi

tags :
 Ευρώ ή δολάριο για τις μεσοβραχυπρόθεσμες κινήσεις; Ανταλλάξατε τα ευρώ με δολάρια από φόβο για την Ελλάδα αλλά τι θα συμβεί στις ισοτιμίες;  Τι εκτιμούν Barclays, Commerzbank,  Morgan Stanley, Danske bank, JP Morgan, Credit Agricole και Citi
(upd3)Είτε για trading είτε γιατί ορισμένοι από τον φόβο για το ευρώ αγόρασαν δολάρια ζητούμενο είναι πως θα κινηθούν τα δύο κυριότερα νομίσματα του πλανήτη το ευρώ και το δολάριο σε μεσοβραχυχρόνιο διάστημα.

Επτά  διεθνείς τράπεζες προβλέπουν τις μεσοβραχυχρόνιες κινήσεις του ευρώ και του δολαρίου και προφανώς θα αποτιμηθεί και θα αξιολογηθεί αν οι εκτιμήσεις ήταν ρεαλιστικές προσεχώς.

Commerzbank: Πουλήστε ευρώ στα 1,27 δολάρια

Να πουλήσουν το ευρώ όταν αυτό θα βρίσκεται στα επίπεδα των 1,27 δολαρίων συστήνει προς τους επενδυτές η Commerzbank.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, οι επενδυτές πρέπει να ξεκινήσουν μαζικές πωλήσεις στο ευρώ όταν αυτό θα βρίσκεται στα επίπεδα των 1,27 δολαρίων.
Κατά τους αναλυτές του οίκου, εάν το ευρώ χάσει τα επίπεδα των 1,2495 δολαρίων, τότε ανοίγει ο δρόμος για το χαμηλό των 1,2067 δολαρίων.

J P Morgan: Το ευρώ προσεχώς στα 1,22 δολάρια

Σύμφωνα με τη JP Morgan, το ευρώ θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,22 δολ στη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου του 2012, προτού ανακάμψει στα επίπεδα των 1,24 δολ στα τέλη του έτους.
Παράλληλα, ο οίκος βλέπει στο 1,15 έναντι του ελβετικού φράγκου το ευρώ το προσεχές διάστημα, αλλά και το δολάριο στα 0,99 φράγκα έως τα τέλη Ιουνίου. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, συνεχίζει ο οίκος, το δολάριο θα κινείται στα 0,94 φράγκα.

Barclays Capital: Συστήνει δολάριο – ελβετικό φράγκο

Η Barclays Capital συστήνει κινήσεις στο δολάριο έναντι του ελβετικού φράγκου.
Κατά την Barclays δύο είναι οι παράμετροι 1)η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα συνεχίζει να στηρίζει την συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – ελβετικού φράγκου στα 1,20 ελβετικά φράγκα ακόμη και αν η πίεση στο ευρώ συνεχιστεί.
2)Η γενική αδυναμία του ευρώ θα επηρεάσει και την συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου, ελβετικού φράγκου.

Morgan Stanley: Βραχυπρόθεσμα 1,2630 και 1,2780 δολάρια

Η Morgan Stanley προβλέπει βραχυπρόθεσμα άνοδος του ευρώ στα 1,2639 δολάρια και εν συνεχεία στα 1,2780 δολάρια για να επιστρέψει στην συνέχεια στα 1,25 δολάρια.

Danske bank: Βραχυπρόθεσμα αγορές ευρώ και γεν

Η τράπεζα της Δανίας Danske bank υποστηρίζει ότι σε ορίζοντα εβδομάδας το ευρώ, γεν και το ελβετικό φράγκο θα ανακάμψουν.
Οι θέσεις ωστόσο στο ευρώ δεν πρέπει να είναι μεγάλης διάρκειας λόγω των ανησυχιών για την ευρωζώνη.
Για το δολάριο Αυστραλίας προβλέπει ότι θα υποτιμηθεί περαιτέρω, όπως και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Credit Agricole: Άνοδος μέχρι τα 1,28 δολ και μετά πτώση προς τα 1,23 δολ

Η Credit Agricole υποστηρίζει ότι το ευρώ θα ανατιμηθεί έως τα 1,28 δολάρια με βάση ένα καλό σενάριο για να υποχωρήσει στην συνέχεια προς την ζώνη των 1,23 ευρώ.
Ωστόσο προυπόθεση είναι να κρατήσουν βραχυχρόνια τα επίπεδα των 1,25 δολαρίων.

Citigroup: Ρεκόρ στα 31 δισ δολάρια οι short θέσεις

Κατά την Citigroup η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 6 Ιουνίου και οι εκλογές στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα θα επιδράσουν στο ευρώ - δολάριο. Και η Citigroup ασπάζεται την άποψη ότι βραχυχρόνια μπορεί να αντιδράσει το ευρώ αν και η κύρια τάση του είναι πτωτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης