Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το κόστος δανεισμού στο 7% είναι θέμα ψυχολογίας και όχι μαθηματικών... - Τι προβλέπουν για το μέλλον της Ισπανίας Credit Agricole, Societe Generale, Barclays - Θα προσφύγει ή όχι στο μηχανισμό στήριξης... και η στάση του Βερολίνου

Το κόστος δανεισμού στο 7% είναι θέμα ψυχολογίας και όχι μαθηματικών... - Τι προβλέπουν για το μέλλον της Ισπανίας Credit Agricole, Societe Generale, Barclays - Θα προσφύγει ή όχι στο μηχανισμό στήριξης... και η στάση του Βερολίνου
Το γρίφο... των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων του 7% επιχειρούν να λύσουν οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι, την ώρα που αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία προσέφυγαν στο μηχανισμό στήριξης όταν οι αποδόσεις των ομολόγων τους ξεπέρασαν το κρίσιμο... ψυχολογικό όριο του 7%.
"Το κόστος δανεισμού στο 7% είναι θέμα ψυχολογίας και όχι μαθηματικών", επισημαίνει μεγάλη μερίδα αναλυτών.
"Το 7% είναι ένας αριθμός που έρχεται από τους ουρανούς... καθώς με τέτοια κόστη δανεισμού προσέφυγαν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία", δηλώνει ο David Keeble, της Credit Agricole.
Και προσθέτει "είμαστε καχύποπτοι για το 7%, αλλά πραγματικά είναι θέμα ψυχολογίας των αγορών και όχι μαθηματικών".
"Το θέμα για την Ισπανία και την Ιταλία είναι ότι έχουν ένα ολοένα και αυξανόμενο χρέος", τονίζει από την πλευρά του ο James Nixon, της Societe Generale.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα οι αναλυτές της Barclays είχαν διαμηνύσει πως ίσως η Ισπανία χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω εκδόσεις ομολόγων, προκειμένου να θωρακίσει τις τράπεζές της, γεγονός που θα συνεχίσει να βαραίνει την ισπανική αγορά ομολόγων.

Γερμανία: Η Ισπανία θα αποφασίσει αν επιθυμεί πακέτο διάσωσης
Τη θέση πως η Ισπανία είναι εκείνη που θα αποφασίσει αν επιθυμεί να καταθέσει επίσημο αίτημα για να λάβει πακέτο διάσωσης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, St. Seibert.
"Μόνο μια εθνική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει εάν θα προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης. Αυτό ισχύει και για την Ισπανία", τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ισπανία δεν χρειάζεται συμβουλές από τη γερμανική κυβέρνηση.

El Mundo: Η Merkel είχε προτείνει στον Zapatero, πακέτο διάσωσης για την Ισπανία, 2 φορές

Πακέτο διάσωσης για την Ισπανία, όχι μία, αλλά δύο φορές φέρεται να είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Την ανωτέρω πληροφορία μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Η πρώτη φορά που έκανε τέτοιου είδους κρούση στον Ζapatero η Μerkel ήταν τον Μάιο του 2010, οπότε και κατέθεσε αίτημα για εξωτερική οικονομία βοήθεια η Ελλάδα.
Η δεύτερη φορά  ήταν πέρυσι, το 2011, επισημαίνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης