Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Για πρώτη φορά συμφώνησαν ο Faber και ο Siegel: Αγοράστε μετοχές και όχι ομόλογα – Μετά από 60 χρόνια μόνο το μέρισμα μπορεί να δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις

Για πρώτη φορά συμφώνησαν ο Faber και ο Siegel: Αγοράστε μετοχές και όχι ομόλογα – Μετά από 60 χρόνια μόνο το μέρισμα μπορεί να δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις
Μπορεί να μην το βλέπουμε πολύ συχνά, αλλά πράγματι οι δύο μεγαλοεπενδυτές γκουρού της αγοράς ομολόγων, ο Marc Faber και ο Jeremy Siegel συμφώνησαν. Παρά την παγκόσμια διόρθωση οι επενδυτές είναι καλύτερα να επιλέγουν μετοχές και όχι ομόλογα.
Ο συγγραφέας του Gloom Boom & Doom report (Faber), και ο καθηγητής του Wharton School (Siegel) θεωρούν ότι οι αρνητικές αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, από το να διαλέξει κανείς τις μετοχές.
«Όλες οι τοποθετήσεις φαίνονται επικίνδυνες στην παρούσα φάση και οι επενδυτές εμφανίζονται bearish. Την ίδια ώρα, έχουμε απόδοση 1,5% στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα, ενώ η απόδοση στη μετοχή της Johnson & Johnson για παράδειγμα είναι κοντά στο 4%», ανέφερε ο Faber. Δεν λέω ότι η μετοχή της Johnson & Johnson δεν θα υποχωρήσει αν το ίδιο κάνει και η υπόλοιπη αγορά, αλλά αν έχει ορίζοντα δέκα ετών, θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να βγάλει περισσότερα χρήματα από ότι στα αμερικανικά ομόλογα, πρόσθεσε ο Faber.
Ο Siegel, τασσόμενος με την άποψη του Faber, επισήμανε ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να περιμένουν η αγορά να ανέβει για να βγάλουν χρήματα. Μόνο τα μερίσματα είναι μεγαλύτερα από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ανέφερε ο Siegel. Αυτή η περίοδος είναι η πρώτη φορά μετά από 60 περίπου χρόνια που τα μερίσματα ως ποσοστό είναι μεγαλύτερα από τις αποδόσεις μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων. Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια δεν χρειάζεται να ανέβει η αγορά για να κερδίσει κανείς από τις μετοχές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Siegel, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται κάποιος να ανησυχεί για την ημερήσια μεταβλητότητα, εάν η εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει μπορεί να δώσει καλά μερίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης