Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

ING: Ο θάνατος του ευρώ μπορεί να αποφευχθεί - Αυτό όμως θα συμβεί μόνο με χαλάρωση της λιτότητας - Διαφορετικά θα υπαρξουν περισσότερες χρεοκοπίες, σαν της Ελλάδας

tags :
ING: Ο θάνατος του ευρώ μπορεί να αποφευχθεί - Αυτό όμως θα συμβεί μόνο με χαλάρωση της λιτότητας - Διαφορετικά θα υπαρξουν περισσότερες χρεοκοπίες, σαν της Ελλάδας
Ο θάνατος του ευρώ και της ευρωζώνης μπορεί να αποφευχθεί, εκτιμούν στην τελευταία έκθεσή τους οι αναλυτές της ING, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δράσουν συντονισμένα και από κοινού.
"Δρόμοι για τη σωτηρία τoυ ευρώ υπάρχουν. Είναι σαφές. Αλλά εάν το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον επιτρέψουν να ακολουθηθούν οι δρόμοι αυτοί, αυτό είναι λιγότερο σαφές", σχολιάζει ο Mark Cliffe, επικεφαλής οικονομικών ερευνών στην ING Λονδίνου.
Ο δρόμος που προτείνει για τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Cliffe περιλαμβάνει χαλάρωση της λιτότητας, μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΚΤ, μια τραπεζική ένωση και μια δέσμευση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η λιτότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή. Οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους είναι "πολύ μεγάλοι για να επιτευχθούν", εκτιμά ο ίδιος, προειδοποιώντας πως η εμμονή στη λιτότητα θα οδηγήσει σε περισσότερες χρεοκοπίες, σαν της Ελλάδας.
Μάλιστα ο Cliffe εκτιμά πως οι ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την τόνωση της ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων ο αναλυτής της ING σημειώνει πως η ΕΚΤ θα χρειαστεί πολιτικής φύσεως στήριξη για να στηρίξει με τη σειρά της την πρωτοβουλία των ισχυρών κρατών για την τόνωση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης