Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο νεοέλληνας δεν αλλάζει

  Ο νεοέλληνας δεν αλλάζει
Σήμερα το πρωί ακριβώς στις 8 επισκέφθηκα μια τράπεζα για να πραγματοποιήσω μια συναλλαγή.
Περιμένοντας την σειρά μου ακριβώς από πίσω μου δύο νεοέλληνες ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια καθώς ο ένας υποστήριζε ότι για την κατάντια της χώρας φταίει ο λαός και ο άλλος υποστήριζε ότι φταίνε οι πολιτικοί.
Αριστερά μου ένας μονολογούσε κατηγορώντας το κράτος ότι πληρώνει πολλούς φόρους και απέναντι μου η ταμίας ενώ ο κόσμος περίμενε υπομονετικά μιλούσε στο κινητό χασκογελώντας.
Αυτό αποτελεί μια μικρογραφία της καθημερινότητας.
Η αποτυχία του λαού είναι ότι ψηφίζει σχεδόν ανίκανους να το κυβερνούν.
Η αποτυχία των πολιτικών είναι ότι ενώ γνωρίζουν ότι δεν ξέρουν πουλάνε το παραμύθι ότι ξέρουν και δυστυχώς υπάρχουν πολλά θύματα που τους πιστεύουν.
Το ΔΝΤ ήρθε να αλλάξει αριθμούς η νοοτροπία η εκφυλισμένη νοοτροπία του έλληνα δεν έχει αλλάξει.
Ο νεοέλληνας δεν αλλάζει.
Όμως υπάρχει και συνέχεια.
Παίρνοντας την σειρά μου για να εξυπηρετηθώ στο ταμείο μια κυρία που μάλλον έχασε την σειρά της ή βιαζόταν και εγκυμονούσα μου ζήτησε να εξυπηρετηθεί πρώτη.
Παραχωρώντας την θέση μου ένας άλλος πελάτης εξοργισμένος είπε γιατί πήρες την σειρά. Η γυναίκα προσπαθούσε να απολογηθεί και εγώ διακριτικά του έδειξα την κοιλιά της κυρίας καθώς ήταν εγκυμονούσα.
Η ατάκα της ημέρας όπως περιμένεις να γεννήσεις 9 μήνες έτσι να περιμένεις την σειρά σου.
Μετά από αυτή την ατάκα προφανώς έφυγα με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τον μέσο νεοέλληνα.
Προφανώς υπάρχουν και εξαίρετοι αξιοπρεπείς έλληνες που τιμούν την χώρα, την οικογένεια τους, τον τόπο τους , την ιστορία.  Αλλά πιστέψτε ορισμένοι  έλληνες  είναι για τα πανηγύρια.

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης