Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ξαφνικά ευφορία και ψήγματα αισιοδοξίας, τραπεζικά deals αναθερμάνουν το ελληνικό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι ξένοι…απλά απέχουν – Προσοχή τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός και θα είναι πολύ επώδυνα για έχοντες και μη έχοντες εξουσία…

  Ξαφνικά ευφορία και ψήγματα αισιοδοξίας, τραπεζικά deals αναθερμάνουν το ελληνικό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι ξένοι…απλά απέχουν – Προσοχή τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός και θα είναι πολύ επώδυνα για έχοντες και μη έχοντες εξουσία…
(upd2)Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος του αρνητικού κλίματος που επικρατεί εδώ και 26 μήνες στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί με πρωτοβουλίες να αλλάξει την διολισθαίνουσα οικονομία όπως προκύπτει από το μεσοπρόθεσμο και τα στοιχεία του ΔΝΤ για το έλλειμμα του 2012, στο επίκεντρο έρχονται τα τραπεζικά deals η good ATE θα πωληθεί, η Credit Agricole πουλάει την Emporiki (η αποεπένδυση δεν είναι καλή είδηση ακόμη και αν φανεί ότι θα μείνει η CA στην Ελλάδα) γενικώς λαμβάνονται πρωτοβουλίες μέσω των τραπεζών κάτι να αλλάξει στην οικονομία.

Σαν να γίνεται προσπάθεια να ξαναπάρει εμπρός η οικονομία;
Όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στο βάθος τα πυκνά σύννεφα πυκνώνουν και έρχεται καταιγίδα.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα χειρότερα είναι εμπρός και θα είναι επώδυνα για έχοντες και μη έχοντες εξουσία.
Δεν αναφερόμαστε στο πως θα βρεθεί η λύση των 3,2 δις των 2 ομολόγων που κατέχουν κατά βάση η ΕΚΤ και δευτερευόντως η ΕΤΕπ, ούτε στην έλευση στις 24 Ιουλίου της Τρόικα και στο αν θα δεχθεί και πότε ισοδύναμα μέτρα.
Η οικονομική κρίση θα βαθύνει δυστυχώς και η ύφεση θα πλήξει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.
Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι η Κυβέρνηση που προσπαθεί ομολογουμένως να βρει λύσεις θα αποδομηθεί γρήγορα και η χώρα θα μπει εκ νέου σε περιπέτειες.
Η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου θα καταπέσει ήδη ο στόχος να μεταφερθούν τα 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον ESM έχει ξεθωριάσει.
Επίσης η Γερμανία φέρεται να μην συζητά ούτε χρονική επιμήκυνση και το ερώτημα παραμένει τι θα επαναδιαπραγματευθεί η Ελλάδα;
Το ίδιο ισχύει και στην Ευρώπη όπου καλλιεργείται η εντύπωση ότι θα βρεθεί λύση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους συλλογικά.
Ανακοινώνονται πωλήσεις ελληνικών τραπεζών και οι ξένοι είναι άφαντοι;
Δεν προβληματίζει η στάση των ξένων;
Γιατί οι ξένοι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν συνέργειες από αυτά τα deals ή φοβούνται ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει μειωθεί;
Πιθανότατα και τα δύο.
Όσοι πιστέψουν ότι η χώρα έχει σωθεί δυστυχώς γρήγορα θα διαψευσθούν.
Έως τότε στο ΧΑ οι εγχώριες δυνάμεις θα συνεχίσουν να τραβούν ανοδικά με πείσμα την αγορά έως ότου αποδειχθεί ότι όλα αυτά είναι μάταια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης