Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι τραπεζικοί συνδυασμοί της επόμενης μέρας αρχίζουν να εξυφαίνονται – Η Πειραιώς με την Good ATE, η Alpha ή η Εθνική με την Emporiki και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την ΕΤΕ – Κλειδί ο ρόλος της συστημικής Eurobank στις εξελίξεις

  Οι τραπεζικοί συνδυασμοί της επόμενης μέρας αρχίζουν να εξυφαίνονται – Η Πειραιώς με την Good ATE, η Alpha ή η Εθνική με την Emporiki και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την ΕΤΕ  – Κλειδί ο ρόλος της συστημικής Eurobank στις εξελίξεις
(upd)Οι τραπεζικοί συνδυασμοί της επόμενης μέρας αρχίζουν να εξυφαίνονται.
Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου οικονομικών σε ερώτηση για το ποιους θεωρεί πιθανότερους συνδυασμούς τραπεζικών deals τόνισε «με βάση αποχρώσες ενδείξεις καθώς ουδείς μπορεί να προδικάσει τελικά τι θα συμβεί θεωρείται πιθανότερο η Πειραιώς να απορροφήσει την good ATE Βank που αποτελεί και μια καλή λύση καθώς δεν θα χρειαστεί να κλείσουν δραματικά πολλά καταστήματα ή να απολυθούν εργαζόμενοι.

Η Emporiki λόγω της σύνθεσης και της δομής της ίσως να ταιριάζει περισσότερο στην Alpha bank αν και δεν αποκλείεται τελικώς και η Emporiki κατά μια έννοια να σπάσει σε good και bad bank με πρωτοβουλία της Credit Agricole του βασικού μετόχου.
Η Εθνική ενδιαφέρεται για την Emporiki και θεωρείται εκ των βασικών διεκδικητών ωστόσο είναι πιθανότερο να εξαγοράσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ισχυροποιώντας τις καταθέσεις της.
Προφανώς από αυτή την δύσκολη εξίσωση δεν μπορεί να μείνει απέξω η Eurobank που αποτελεί μια από τις 4 συστημικές τράπεζες.
Η Eurobank πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή και σημαίνοντα ρόλο στις εξελίξεις καθότι μεγάλη τράπεζα με μεγάλη βαρύτητα στην οικονομία»
Οι συνδυασμοί όπως παρουσιάζονται έχουν λογική βάση.
Η Πειραιώς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την good ΑΤΕ Bank και το πιθανότερο σενάριο είναι να κλείσει το deal.
Ενδιαφέρον για την good ATE έχει εκδηλώσει και η Eurobank.
Η Εθνική, η Alpha και η Eurobank έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Emporiki.
Έχουν υπάρξει ουσιαστικές συζητήσεις με την Credit Agricole.
Το ΤΤ δεν βρίσκεται ακόμη στην φάση της ιδιωτικοποίησης, λόγω του ειδικού του χαρακτήρα θα εξεταστεί προς το τέλος του 2012 το ζήτημα της μελλοντικής του εξέλιξης, αλλά δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι μια συγχώνευση με την Εθνική θα την αντιμετώπιζαν θετικά.
Για να αποφευχθούν παρερμηνείες. Το κεφάλαιο του ΤΤ δεν θα ανοίξει τώρα. Θα προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ και προς τον Νοέμβριο θα εξεταστεί αν πωληθεί ή ποιος θα είναι ο ρόλος του στην οικονομία.
Μια λύση για συγχώνευση good ATE και ΤΤ έχει μεν εξεταστεί αλλά δεν συμφωνεί η Τρόικα.  
Ωστόσο είναι προφανές η Eurobank μια μεγάλη συστημική τράπεζα δεν μπορεί να μείνει εκτός νυμφώνος εκτός των deals.
Οπότε ίσως να αποτελέσει την έκπληξη στην αναδιαμόρφωση του τραπεζικού χάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης