Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Asset Management Research: Ξανά στο προσκήνιο ο φόβος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Παντού υποσχέσεις και ελπίδες, αλλά πουθενά δράση στην Ευρωζώνη - Δεν επιλύεται έτσι η κρίση

Asset Management Research: Ξανά στο προσκήνιο ο φόβος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Παντού υποσχέσεις και ελπίδες, αλλά πουθενά δράση στην Ευρωζώνη - Δεν επιλύεται έτσι η κρίση
"Οι διακοπές των Ευρωπαίων τέλειωσαν και η αβεβαιότητα επιστρέφει... ", προειδοποιεί στην τελευταία ανάλυσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, η Asset Management Research.
Όπως εξηγεί, ο Αύγουστος έχει παράδοση στο να αποτελεί έαν βαρετό μήνα από πλευράς ειδήσεων και εξελίξεων.
"Τιμώντας τις παραδόσεις, οι Ευρωπαίοι και αυτόν τον Αύγουστο κατέβασαν ρολά και έφυγαν για διακοπές, μακριά από τα φλέγοντα ζήτηματα και μείζονα προβλήματα. Η σοβαρότητα της κρίσης και η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αναμείχθηκαν στις διακοπές τους", σχολιάζει ο οίκος και προσθέτει: Οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν απλά, πριν φύγουν, να προχωρήσουν σε νέες δεσμεύσεις για την επίλυση της κρίσης.
Τώρα που επέστρεψαν, συνεχίζει, έφεραν μαζί τους και την αβεβαιότητα, και νέες ανησυχίες.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Α. Σαμαράς, ζητά από τους Ευρωπαίους παράταση του Μνημονίου, αφού υπόσχεται τήρηση των δεσμεύσεων. Η Γερμανία του απαντά πως περισσότερος χρόνος και περισσότερρα χρήματα, δεν επιλύουν τα προβλήματα της Ελλάδας.
"Η συζήτηση για το εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να αποχωρήσει επιστρέφει στο προσκήνιο", σχολιάζει στην έκθεσή του ο οίκος.
Το μήνυμα της Asset Management Research είναι σαφές: Παντού υποσχέσεις και ελπίδες, αλλά πουθενά πραγματική δράση ή συμφωνία.
Ο οίκος προειδοποιεί: Πλέον η Ευρώπη χρειάζεται κάτι περισσότερο από φήμες και υποσχέσεις. Πλέον χρειάζεται δράση. Πραγματική και αποτελεσματική δράση, για να βάλει τέλος στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης