Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Nέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προβλέπει η Citigroup - Διατηρεί στο 90% την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 12 - 18 μηνών - Σε κατάσταση... καρδιακής ανακοπής η Ευρωζώνη για τα επόμενα 2-3 χρόνια

Nέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προβλέπει η Citigroup - Διατηρεί στο 90% την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 12 - 18 μηνών - Σε κατάσταση... καρδιακής ανακοπής η Ευρωζώνη για τα επόμενα 2-3 χρόνια
Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο προσεχές μέλλον προβλέπει ο Willem Buiter, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup, εμμένοντας παράλληλα στην πρόβλεψή του πως οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 12-18 μηνών παραμένουν στο 90%...
Υπενθυμίζεται ότι ο Buiter προκάλεσε αίσθηση πριν από μερικούς μήνες, όταν διατύπωσε την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2013...
Σε σημερινή, νέα παρέμβασή του ο Buiter, εξηγεί πως θα υπάρξουν νέες αναδιαρθρώσεις χρέους στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, διαδικασία η οποία, όπως εξηγεί, θα διαρκέσει μέχρι το 2015.
"Θα δούμε νέες αναδιαρθρώσεις χρέους στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Η σχετική διαδικασία θα αρχίσει πιθανότατα από την Ελλάδα και θα διαρκέσει έως το 2015", εξηγεί χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο και η Πορτογαλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση του χρέους της, την περίοδο 2014 - 2015. "Ίσως όμως να συμβεί και νωρίτερα", τονίζει.
Σύμφωνα με τον Buiter, η Ευρωζώνη θα βρίσκεται σε κατάσταση... καρδιακής ανακοπής για τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμη.
"Όντως η Ευρωζώνη τον τελευταίο μήνα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο", επισημαίνει, αλλά προειδοποιεί πως "η φάση της περιοδικής καρδιακής ανακοπής θα διαρκέσει τουλάχιστον ακόμη 2-3 χρόνια".
Κατά τον αναλυτή της Citigroup, η κατάσταση στην Ευρωζώνη βρίσκεται πραγματικά εκτός ελέγχου για δύο σοβαρούς λόγους: Αφενός γιατί τα επίπεδα δημοσίου χρέους είναι τόσο υψηλά και αφετέρου γιατί η διάσταση απόψεων μεταξύ Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το "καυτό θέμα" της τραπεζικής ένωσης είναι μεγάλη.
"Τα σχέδια για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη αφορούν σημείο καμπή για τον πολυπόθητο στόχο της βιωσιμότητας του ευρώ", τονίζει με έμφαση ο Buiter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης