Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

BlackRock: Επτά χρόνια θα χρειαστεί για να ανακάμψει η Ευρώπη - Χωρίς τη συντονισμένη συνεργασία των κυβερνήσεων, η κρίση δεν θα τελειώσει - Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει - Μεγαλειώδης η νέα δράση της ΕΚΤ αλλά δεν αρκεί από μόνη της

BlackRock: Επτά χρόνια θα χρειαστεί για να ανακάμψει η Ευρώπη - Χωρίς τη συντονισμένη συνεργασία των κυβερνήσεων, η κρίση δεν θα τελειώσει - Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει - Μεγαλειώδης η νέα δράση της ΕΚΤ αλλά δεν αρκεί από μόνη της
Τουλάχιστον... 7 χρόνια προβλέπει πως θα χρειαστεί η Ευρώπη για να ανακάμψει και να σταθεί στα πόδια της ο ισχυρός άντρας της BlackRock, Larry Fink.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε νέα παρέμβασή του, η Ευρώπη θα χρειαστεί περί τα 7 χρόνια προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.
Ωστόσο πλήρως αναγκαίο, κατά τον Fink, για να ξεπεράσει η Ευρωζώνη την κρίση είναι οι κυβερνήσεις να κάνουν πέρα τις διαφορές τους και να συνεργαστούν συντονισμένα, ώστε να υπάρξει φως στο τούνελ.
Εστιάζοντας ο CEO της BlackRock στη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτήρισε μεγαλειώδες σχέδιο το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (ΟΜΤ). "Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες σχέδιο στην κατεύθυνση επίλυσης της κρίσης. Ωστόσο για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να ανάψουν το πράσινο φως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις", εξηγεί μεταξύ άλλων ο Fink.
O ίδιος παραδέχεται πως η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας - στη σκιά της κρίσης χρέους - είναι αυτή που δίνει τον τόνο στις διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα. "Από την πρώτη μέρα που ο Μ. Draghi, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δεσμεύθηκε πως θα κάνει τα πάντα για τη διάσωση του ευρώ - πριν από δύο μήνες - η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει να επιστρέφει στα χρηματιστήρια", τονίζει.
"Παρά την αισιοδοξία μου, οι αγορές μπορεί να σημαδευθούν από πραγματική αστάθεια και μεταβλητότητα", συνεχίζει, για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως "αυτή η αστάθεια ενδεχομένως να αποτελέσει μια μεγάλη αγοραστική ευκαιρία για τον κάθε επενδυτή...".
Και διευκρινίζει: Η αστάθεια θα παραμείνει στις αγορές. Θα είναι μαζί μας και δεν αποκλείεται να προκαλέσει πραγματικό φόβο...
Η θέση του Fink είναι σαφής: Η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μεγάλες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης