Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αμετάβλητη θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της στη συνεδρίαση της Πέμπτης η ΕΚΤ, σύμφωνα με την Credit Agricole - Δεν αναμένονται διευκρινίσεις για το OMT - Αυξάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια

tags :
Αμετάβλητη θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της στη συνεδρίαση της Πέμπτης η ΕΚΤ, σύμφωνα με την Credit Agricole - Δεν αναμένονται διευκρινίσεις για το OMT - Αυξάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια
Αμετάβλητη θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης 8/11, όπως είναι ευρέως αναμενόμενο. Το πιο ξεκάθαρο σημάδι έδωσε ο Ewald Nowotny, κεντρικός Αυστριακός τραπεζίτης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη μεταβολής της επιτοκιακής πολιτικής της ΕΚΤ μεσοπρόθεσμα".
Τα ανωτέρω αναφέρουν σε σχετική ανάλυσή τους οι Frederik Ducrozet και Slavena Nazarova, οικονομολόγοι της Credit Agricole, εκτιμώντας ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της  κεντρικής τράπεζας στο 0,75%.
"Aρκετά μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή τους αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της κεντρικής τράπεζας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ για την Ισπανία, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να παρέχει νέες διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (OMT)", επισημαίνουν οι οικονομολόγοι, υποστηρίζοντας ότι η σταθεροποίηση του θετικού απόηχου του ΟΜΤ έχει μειώσει τις πιέσεις στα spreads των περιφερειακών χωρών, παρά τα άλυτα πολιτικά προβλήματα.
Η Credit Agricole σημειώνει ότι την ίδια στιγμή έχουν σταθεροποιηθεί οι κεφαλαιακές εκροές από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, ενόσω αυξάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις.
"Με φόντο τις θετικές ως ένα βαθμό εξελίξεις, αναμένουμε πως η ΕΚΤ δεν θα φανεί απαισιόδοξη στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Η τακτική θα παίξει σημαντικό ρόλο, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες παλεύουν να αποφασίσουν για τις δανειακές συμβάσεις της περιφερειας, αλλά και να αποφανθούν περί δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης", αναφέρουν οι Ducrozet και Nazarova, οικονομολόγοι της γαλλικής τράπεζας.
Αναφορικά με την κεντρική τράπεζα της Βρετανίας, Bank of England, η Credit Agricole αναμένει επέκτασηυ του προγράμματος αγορών στοιχείων ενεργητικού κατά 25 δισ. στερλίνες (από 50 δισ. προηγούμενη εκτίμηση), με παράλληλη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης