Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι είδους τράπεζες θέλει η Ελλάδα; Ιδιωτικές, διαφανείς με μετόχους και τραπεζίτες ή κρατικές ημιδιαφανείς με αχυρανθρώπους που δεν θα τις πλησιάζει κανείς επενδυτής;

tags :
   Τι είδους τράπεζες θέλει η Ελλάδα; Ιδιωτικές, διαφανείς με μετόχους και τραπεζίτες ή κρατικές ημιδιαφανείς με αχυρανθρώπους που δεν θα τις πλησιάζει κανείς επενδυτής;
Τι είδους τράπεζες θέλει η Ελλάδα;
Το ερώτημα αυτό δεν τίθεται τυχαία.
Στο παρασκήνιο του banking και της πολιτικής ελίτ ότι έχει απομείνει από αυτήν  τέλος πάντων υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων.
Η Τρόικα έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών αλλά επί της ουσίας οι ελληνικές τράπεζες με τον ένα ή άλλο τρόπο θα κρατικοποιηθούν.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το σύστημα να αποφασίσει.
Τι είδους τράπεζες θέλουμε στην Ελλάδα;
Ιδιωτικές, διαφανείς με μετόχους και τραπεζίτες ή κρατικές ημιδιαφανείς με αχυρανθρώπους που δεν θα τις πλησιάζει κανείς επενδυτής;
Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να μείνουν ιδιωτικές να δοθούν κίνητρα συμμετοχής στους μετόχους και αυτό θα συμβεί μόνο αν αποτιμηθούν με θετικές καθαρές θέσεις και να στηρίξουν τις διοικήσεις όχι να τις απαξιώσουν.
Μόνο έτσι ο κλάδος θα έχει λόγο και ρόλο στις εξελίξεις.
Αν αποφασίσουν ότι θέλουν κρατικές, ημιθανείς, ημιδιαφανείς τράπεζες που θα τις διοικούν αχυράνθρωποι και που δεν θα τις πλησιάζει κανείς επενδυτής καθώς θα είναι μιαρές ας το ανακοινώσουν.
Η απαξίωση του ελληνικού banking θα είναι η ταφόπλακα της Ελλάδος.
Χωρίς τράπεζες μια ώρα νωρίτερα θα επέλθει η καταστροφή.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι το σύστημα που διοικεί τον τόπο αυτό δεν κατανοεί ότι απαξιώνοντας τις τράπεζες θα τις παραδώσει πολιτικά και επιχειρηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ που ήδη προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Οι τράπεζες πρέπει να μείνουν ιδιωτικές.
Να στηριχθούν οι ιδιώτες μέτοχοι.
Να στηριχθούν οι διοικήσεις.
Να πάψει ο λαϊκισμός η άγνοια και η βλακεία.
Χωρίς ισχυρές τράπεζες ξεχάστε την οικονομία είναι ευχολόγια της χείριστης παρηγοριάς.
Τα δε σενάρια ότι θα έρθουν οι ξένοι να αγοράσουν τις τράπεζες στο μέλλον θα πούμε μόνο το εξής.
Αν κρατικοποιηθούν θα καταστούν ζόμπι και τα ζόμπι δεν τα θέλει κανείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης