Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μια η βασική επιδίωξη του ελληνικού κράτους να φύγει μια ώρα νωρίτερα από την Τρόικα και το ΔΝΤ

Μια η βασική επιδίωξη του ελληνικού κράτους να φύγει μια ώρα νωρίτερα από την Τρόικα και το ΔΝΤ
Παρήρθαν μήνες και ακόμη δεν έχει καταστεί κυρίαρχο επιχείρημα πως η Ελλάδα θα απαλλαγεί από την Τρόικα και το ΔΝΤ.
Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δέσμια ενός μνημονίου και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην έξοδο από αυτόν τον μηχανισμό.

Όσο η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη και εξαρτώμενη η κοινωνία δεν θα μπορέσει να ανασάνει και βεβαίως ο επιχειρηματικός κόσμος.
Το πρώτιστο μέλημα της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ένα οι κυβερνώντες και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα να κινηθούν υπέρ της απαλλαγής της χώρας από το μνημόνιο.
Η Ελλάδα ήταν η μόνη ανεπτυγμένη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που κατέφυγε σε μηχανισμό στήριξης.
Προφανώς υπήρχαν αντικειμενικοί λόγοι, ωστόσο προτεραιότητα του συστήματος θα πρέπει να είναι πως η χώρα θα εξέλθει του μνημονίου.
Μαζί με την έξοδο από το μνημόνιο η Ελλάδα χρειάζεται και κάτι άλλο που δεν είναι σαφές αν το έχει αποκτήσει πολιτική ηγεσία η οποία θα έχει απαλλαγή από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θα στοχεύει στο συνολικό καλό της χώρας.
Η Ελλάδα μπορεί να απαλλαγή από την Τρόικα και το ΔΝΤ όμως χρειάζεται πρωτίστως να αποδείξει ότι δεν τους χρειάζεται επιτυγχάνοντας καλύτερες επιδόσεις.
Μόνο με ευχολόγια λύσεις δεν λύνονται στα σοβαρά προβλήματα.

Υποσημείωση

Ο Γιούνκερ του Eurogorup ανέφερε κάτι που όλοι γνώριζαν οι ευρωπαίοι ανησυχούσαν για την Ελλάδα πολύ νωρίτερα.
Το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδος απέτυχε και το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο που στηρίζεται σε μια φοροεισπρακτική πολιτική και όχι στην ανάπτυξη επίσης κινδυνεύει να αποτύχει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης