Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Άμεσα η Εθνική θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των 350 εκατ ευρώ στο δημόσιο

  Άμεσα η Εθνική θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των  350 εκατ ευρώ στο δημόσιο
(upd)Άμεσα θα λάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποπληρώσει τα 350 εκατ ευρώ που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο η Εθνική τράπεζα σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.
Η Εθνική τράπεζα με διττό στόχο θα επιδιώξει ή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο να αποπληρώσει στο ελληνικό δημόσιο 350 εκατ ευρώ.

Διαθέτοντας επιπλέον 1,8 δις ευρώ και τα οποία αυξηθούν περαιτέρω στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2011 λόγω της διάθεσης έως και του 20% της Finansbank σε θεσμικούς κατά βάση επενδυτές έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει τα 350 εκατ ευρώ στο δημόσιο.
Ταυτόχρονα στηρίζει και το δημόσιο καθώς 350 εκατ επιστρέφουν στα ταμεία του κράτους. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν λάβει 4 δις ευρώ υπό την μορφή προνομιούχων μετοχών ως κεφάλαιο και αν μπορούσαν συντονισμένα να το επιστρέψουν αυτό θα σήμαινε ότι το κράτος θα ενισχυόταν κατά 4 δις ευρώ.
Προφανώς και ο απογαλακτισμός των τραπεζών από το κράτος δεν είναι εύκολη διαδικασία.
Οι τράπεζες δεν έχουν όλες την δυνατότητα της άμεσης αποπληρωμής των 4 δις ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία επιστροφής των κεφαλαίων στο δημόσιο θα είναι μια αργή διαδικασία που θα απαιτηθούν και αυξήσεις κεφαλαίου για ορισμένες εξ αυτών.
Το θέμα πάντως είναι ότι η Εθνική έχει αποφασίσει να αποπληρώσει τα 350 εκατ ευρώ ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της επιστροφής των κεφαλαίων στο δημόσιο το αμέσως προσεχές διάστημα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης