Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το Δημόσιο μαθαίνει το δείκτη ESG χάρη στο Υπερταμείο - Οι στόχοι και οι αλλαγές

Το Δημόσιο μαθαίνει το δείκτη ESG χάρη στο Υπερταμείο - Οι στόχοι και οι αλλαγές
Η θυγατρική της ΟΑΚΑΑ (Λαχαναγορά) και οι χονδρέμποροι που ετοιμάζονται για delivery στα προϊόντα τους
Σχετικά Άρθρα
Την «πόρτα» του ESG στο Δημόσιο ανοίγει το Υπερταμείο με την υλοποίηση Στρατηγικής βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκε σε εφαρμογή το 2022 – 2024 η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πρόγραμμα βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της εσωτερικής αξίας της δημόσιας περιουσίας.
Οι δείκτες απόδοσης μπορεί να μοιάζουν με «ψιλά» γράμματα για το σύνολο των πολιτών αλλά αναγκαίοι για την ύπαρξη του Υπερταμείου που θέλει να συναντήσει επενδυτές – συνομιλητές από το διεθνές περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Δημητριάδη του ΥπερΤαμείου σε ειδική εκδήλωση για τις δράσης ESG το Υπερταμείο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει να… περάσει τις εξετάσεις ελέγχου έτσι ώστε να αποκτήσει πιστοποίηση με βάση το δείκτη ESG.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητριάδης αποκάλυψε ότι το ΥπερΤαμείο θα διατηρήσει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη αφού το κράτος διατηρεί τη συμμετοχή του στο επερχόμενο επενδυτικό σχήμα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Οι στόχοι του ΥπερΤαμείου για τα τέλη του 2024

Ο Δείκτης Μείωσης Εκπομπών άνθρακα – 2% ή 5.500 τόνοι CO2 ,ο Δείκτης Εμπιστοσύνης διαμορφώνεται στο 31% σημειώνοντας άνοδο κατά 40% , ο Δείκτης Ικανοποίησης Πελατών ανέρχεται στο 75% σημειώνοντας αύξηση +7% από το 2022, ο Δείκτης Δέσμευσης Εργαζομένων στο 60% με άνοδο κατά 11%.
Οι δείκτες συμπληρώνονται με τη Διαχείριση Ρίσκου όπως και Σύστημα Εσωτερικών Ελέγχων.

Κέρδισε θέσεις στη Διεθνή κατάταξη

Το ΥπερΤαμείο ως Επενδυτικό Ταμείο (Growth Fund) έχει ενταχθεί στο δείκτη GSR Scoreboard.
Σε διάστημα 18 μηνών κέρδισε 16 θέσεις στην κατάταξη.
Το 2022 ήταν στη θέση 28 και βρέθηκε στη 12η θέση το 2024.
Στην κορυφή της λίστας είναι η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία η Ισπανία, στην 4η θέση η Νιγηρία στην 5η η Σουηδία, στην 6η Νορβηγία.
Τη 12η θέση η Ελλάδα την μοιράζεται με τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι χονδρέμποροι της λαχαναγοράς ετοιμάζονται για delivery από τις αρχές του 2025

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε κ. Αποστόλης Αποστολάκος.
Τόνισε ότι η εφαρμογή των δεικτών ESG δεν θα φέρουν κάποιο κόστος στον τελικό καταναλωτή.
Ο Οργανισμός αντιπροσωπεύει την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη επί της οδού Πειραιώς και είναι ο μοναδικός Οργανισμός που έχει ιστορικά στοιχεία τιμών τόσο για την χονδρική όσο και την λιανική αγορά.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ προτρέπει τους καταναλωτές να επισκέπτονται την ιστοσελίδα okaa.gr που αναρτά τις χονδρικές τιμές των οπωροκηπευτικών προϊόντων όπως και οι λιανικές.
Ο κ. Αποστολάκος έφερε ως παράδειγμα ότι όταν η τιμή χονδρική τιμή είναι στα 2 ευρώ και στη γειτονιά πωλείται προς 4,5 ευρώ , σημείωσε ότι είναι ακριβή και πρότεινε ο καταναλωτής να μη το αγοράζει.
Ο κ. Αποστολάκος διευκρίνισε ότι ο ΟΚΑΑ εκσυγχρονίζεται και το πιο χρήσιμο βήμα ήταν ότι οι έμποροι απέκτησαν γρήγορο ίντερνετ με την εγκατάσταση οπτικής ίνας.
Ακόμη προσδιόρισε ότι οι μισθωτές χονδρέμποροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις πλατφόρμες διανομής προϊόντων.
Προσδιόρισε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα είναι σε θέση να κάνουν διανομή κατ’ οίκον.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης