Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Έκαναν τον ΕΔΟΕΑΠ Ανώνυμη Εταιρία - Υπονομεύεται η ίδια την υπόσταση του Οργανισμού

Έκαναν τον ΕΔΟΕΑΠ Ανώνυμη Εταιρία - Υπονομεύεται η ίδια την υπόσταση του Οργανισμού
Βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις...
Σχετικά Άρθρα
Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.
Και ίσως να μην έκανα κανένα σχόλιο αν δεν ήταν ταυτόχρονα και επικίνδυνο.
Η διοίκηση του Οργανισμού χωρίς κανένα νομικό έρεισμα συγκάλεσε την Γενική Συνέλευση αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Μαθαίνω ότι σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ ο ισχυρισμός ότι εφαρμόζεται ο νόμος 4712/2020 και συγκεκριμένα το άρθρο 23 παράγραφος 8.

Μόνο που αυτός ο νόμος αφορά αποκλειστικά στις ανώνυμες εταιρίες. Και αναρωτιέμαι. Έγινε ανώνυμη εταιρία ο ΕΔΟΕΑΠ;
Αλλά ακόμα και αν τον έκαναν ανώνυμη εταιρία ή απλώς ετοιμάζουν το έδαφος για το κάνουν ακόμα και δεχτούμε ότι ισχύουν αυτά που λένε πάλι παρανομούν.

Γιατί πολύ απλά στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου περί ανωνύμων εταιριών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να παρέχεται η δυνατότητα στον συμμετέχοντα να παρακολουθεί με ηλεκτρονικά ή οπτικοακουστικά μέσα τη διεξαγωγή της συνεδρίασης και να απευθύνεται στους λοιπούς συμμετέχοντες, προφορικά ή εγγράφως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς και να ψηφίζει επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης».
Αυτή η δυνατότητα όμως δεν παρέχεται και το μέλος που συμμετέχει δεν μπορεί να δει ποιοι άλλοι μετέχουν στη συνέλευση ούτε να απευθυνθεί σε αυτούς. Δηλαδή είναι μια τυφλή συνέλευση όπου ο μόνος που κάνει ότι θέλει χωρίς έλεγχο είναι η περίφημη δεκάδα. Δηλαδή μπορούν να αυθαιρετούν αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν. Και αυτός είναι ο σκοπός τους

Δυστυχώς βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις που υπονομεύουν την ίδια την υπόσταση του Οργανισμού.

Νίκος Καρούτζος
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης