Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ποιες λέξεις χρησιμοποιεί ο Έλληνας για να χαρακτηρίσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας;

Ποιες λέξεις χρησιμοποιεί ο Έλληνας για να χαρακτηρίσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας;
Πριν διαβάσετε αυτό το σύντομο άρθρο θα ήθελα να σκεφθείτε πως θα χαρακτηρίζατε την Ελλάδα αν συνομιλούσατε με τον εαυτό σας; Σκεφθείτε μια λέξη για να δούμε αν συμφωνούμε
Μην τρέφουμε αυταπάτες η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μαύρο χάλι.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες συνομιλώντας με πλήθος συμπολιτών μας από όλες τις κοινωνικές τάξεις ή μορφωτικά επίπεδα διαπίστωσα ότι κατά κόρον χρησιμοποιούν τις  λέξεις «μπουρδέλο» και «μπάχαλο» για να χαρακτηρίσουν την ελληνική οικονομία.
Στην μέση αντίληψη του αυθόρμητου και συναισθηματικά φορτισμένου έλληνα η εικόνα της Ελλάδος δεν βρίσκεται σε περίπτωση θέση.
Το «μπουρδέλο» και το «μπάχαλο» ως έννοια και με ότι συνειρμούς συνεπάγεται αυτό καταδεικνύει.
Γιατί όμως ο έλληνας μιλάει τόσο απαξιωτικά για την χώρα του;
Ο έλληνας δεν έχει συνυπευθυνότητα σε αυτό το κατάντημα;
Σε κάθε περίπτωση φταίει και ο έλληνας που καλόμαθε να μην πληρώνει φόρους και να σηκώνει και ανάστημα όταν το κράτος του ζητάει να πληρώσει.  
Εσχάτως θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα της περαίωσης αποτελεί την πλέον αποτυχημένη πρακτική του κράτους.
Η περαίωση σημαίνει Έλληνα φορολογούμενε σε φορολόγησα στο παρελθόν αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι ήσουν συνεπής έλα να σε περαιώσω κοινώς έλα να ξαναπληρώσεις φόρους.
Προσωπικά έχω πληρώσει και το τελευταίο ευρώ με συνέπεια οπότε δεν με προβληματίζει η περαίωση ωστόσο χιλιάδες συμπολίτες μας τους απασχολεί.
Όμως ας μείνουμε στο αρχικό ερώτημα γιατί ο έλληνας χρησιμοποιεί τις λέξεις   «μπουρδέλο» και «μπάχαλο» για να χαρακτηρίσει την ελληνική οικονομία; Ο εκλεπτυσμένος όρος του «μπουρδέλου» είναι οίκος ανοχής και ο εκλεπτυσμένος όρος του «μπάχαλου» η πλήρης ακαταστασία, ασυδοσία κ.α.
Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες οι δύο αυτές λέξεις όντως αντικατοπτρίζουν στην εκχυδαϊσμένη προφανώς  μορφή τους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Η κατάσταση είναι μπάχαλο στην Ελλάδα μην τρέφουμε αυταπάτες.
Ζούμε σε μια χώρα που μπορεί να χαρακτηριστεί  μπάχαλο αλλά κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί και μπουρδέλο.
Να έχουμε μια καλή μέρα….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης