Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Sarasin: Επενδυτές ετοιμαστείτε! Έρχεται ξέφρενο ράλι στις διεθνείς αγορές - Ο S&P 500 θα σκαρφαλώσει στις 2.000 μονάδες μέχρι το 2015! Αλλά προσοχή! Μετά τη φούσκα, θα έρθει η απόλυτη πτώση...

Sarasin: Επενδυτές ετοιμαστείτε! Έρχεται ξέφρενο ράλι στις διεθνείς αγορές - Ο S&P 500 θα σκαρφαλώσει στις 2.000 μονάδες μέχρι το 2015! Αλλά προσοχή! Μετά τη φούσκα, θα έρθει η απόλυτη πτώση...
(upd)Μια άκρως αισιόδοξη πρόβλεψη, μακριά από τα συνηθισμένα, αναφορικά με την πορεία των διεθνών αγορών και δη για τον S&P 500, τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, διατυπώνει η Sarasin.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που δημοσίευσε ο οίκος, σε νέα έκθεσή του, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 δεν αποκλείεται να καταγράψει μεγάλα κέρδη έως και 30% (!!) μέχρι το 2015 - σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα - αγγίζοντας ακόμη και τις 2.000 μονάδες!
Ωστόσο, όπως ο οίκος προειδοποιεί, εάν ο S&P 500 σκαρφαλώσει στις 2.000 μονάδες μέχρι το 2015, τότε οι διεθνείς αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια νέα, άκρως επικίνδυνη "φούσκα", μετά την οποία θα επέλθει η απότομη πτώση, καθώς δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος...
"Σταδιακά η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα καθίσταται από εδώ και στο εξής ολοένα και πιο αισιόδοξη (bullish) για τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο S&P 500 μπορεί κάλλιστα να φτάσει στις 2.000 μονάδες μέχρι το 2015, από τα επίπεδα των 1.550 μονάδων στα οποία κινείται στην τρέχουσα συγκυρία", εξηγεί ο Philipp Baertschi, επικεφαλής αναλυτής της Sarasin.
"Όσο τα επιτόκια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις προς τους επενδυτές να πραγματοποιήσουν αλλαγές σε τοποθετήσεις και χαρτοφυλάκια", εκτιμά ο Baertschi και προσθέτει: Τα επόμενα 2-3 χρόνια, ίσως γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός ισχυρού ράλι των διεθνών αγορών, δεδομένων των - τεχνικά - χαμηλών επιτοκίων.
Κατά τον αναλυτή, πλέον, η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να δικαιολογήσει μια διατήρηση του ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων, δεδομένης και της διαμόρφωσης της νομισματικής πολιτικής, αλλά των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθούνται ανά τον πλανήτη.
"Υπό αυτό το σενάριο, δεν μοιάζει απίθανο ο S&P 500 να φτάσει - ή ακόμη και να ξεπεράσει - τις 2.000 μονάδες σε ορίζοντα 2-3 ετών", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Sarasin. Αλλά επιμένει: Μετά τη φούσκα αυτή, θα έρθει μια μεγάλη πτώση... Οι επενδυτές άλλωστε παραδοσιακά και πολύ εύκολα καθίστανται bearish από bullish και το αντίθετο!
Κατά τον ίδιο, το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει αρχίσει σημαντικά να βελτιώνεται, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος, όμως με τη Sarasin, κινείται και η Deutsche Bank!
"Η αναρρίχηση του S&P 500 στις 2.000 μονάδες μέχρι τα μέσα του 2015 δεν είναι ένα σενάριο αδιανόητο!", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Joseph Lavorgna, επικεφαλής αναλυτής της Deutsche Bank, με ειδίκευση στην πορεία της αμερικανικής αγοράς.
"Μπορεί να μοιάζει ένα σενάριο επιθετικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα είναι και ακραίο ή μη εφικτό", διευκρινίζει ο Lavorgna.
Και εξηγεί: Εάν ο S&P 500 βρεθεί στα τέλη του 2013 στις 1.650 μονάδες και τις διατηρήσει και εντός του 2014, τότε το ράλι των διεθνών αγορών τα επόμενα χρόνια δεν έχει θα σταματημό!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης