Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αν δεν υπάρξει λύση σήμερα η Κύπρος δεν μπορεί να στραφεί στην Λίρα είναι απροετοίμαστη – Το δάνειο είναι η μόνη ελπίδα για την παραμονή στο ευρώ – Η Κύπρος στην πραγματικότητα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας

tags :
  Αν δεν υπάρξει λύση σήμερα η Κύπρος δεν μπορεί να στραφεί στην Λίρα είναι απροετοίμαστη  – Το δάνειο είναι η μόνη ελπίδα για την παραμονή στο ευρώ – Η Κύπρος στην πραγματικότητα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας
Αν δεν υπάρξει λύση σήμερα η Κύπρος να προετοιμάζεται για χρεοκοπία και επιστροφή στην λίρα ακούμε τις 2-3 τελευταίες ημέρες κυρίως από κύπριους πολιτικούς.
Ωστόσο η προσέγγιση αυτή δεν είναι ρεαλιστική....

Όχι μόνο γιατί δεν έχει υπάρξει καμία προετοιμασία για επιστροφή στην λίρα αλλά γιατί δεν υπάρχει plan B οργανωμένο.
Πως θα αντιμετωπιστούν οι μαζικές εκροές καταθέσεων ακόμη και με νομικά διατάγματα που προσωρινά περιορίζουν την μετακίνηση κεφαλαίων δεν διασώζεται η κατάσταση.
Το βασικότερο όλων η Κύπρος δεν έχει συμμάχους.
Η Ρωσία δεν την βοήθησε επί της ουσίας και αυτή την στιγμή μάλλον δεν υπάρχει χώρα για α διασώσει την Κύπρο πλην της ΕΕ.
Άπαξ και οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η Κύπρος η μόνη λύση είναι το δάνειο των 10 δις ευρώ από την ΕΕ και την Τρόικα και η παραμονή της στο ευρώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Η Κύπρος πάντως πρέπει να τονιστεί κατά τρόπο πολύ ξεκάθαρο έχει βρεθεί πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην χρεοκοπία.
Δεν συγκρίνεται με Ελλάδα ή Ιρλανδία η κατάσταση της Κύπρου είναι πολύ χειρότερη.
Ας ελπίσουμε ότι η λύση στην Κύπρο θα είναι εντός ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης