Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ολική επαναφορά της Eurobank…από το χάος στην προοπτική – Τι σημαίνει μεταβατική κρατικοποίηση; Η Τρόικα καλοβλέπει το plan B της Eurobank και ζητάει να ακυρωθεί οριστικά το deal με την Εθνική

tags :
 Η ολική επαναφορά της Eurobank…από το χάος στην προοπτική – Τι σημαίνει μεταβατική κρατικοποίηση; Η Τρόικα καλοβλέπει το plan B της Eurobank και ζητάει να ακυρωθεί οριστικά το deal με την Εθνική
Η ολική επαναφορά της Eurobank…από το χάος στην προοπτική.
Ξαφνικά εκεί που η Eurobank βρισκόταν σε αδιέξοδο άπαξ και ο Λάτσης εγκατέλειψε το πλοίο, η διοίκηση της τράπεζας δεν άφησε ακυβέρνητο το καράβι.

Το ναυάγιο του deal με την Εθνική – ορισμένοι ακόμη επιχειρούν να το νεκραναστήσουν και αυτό  είναι τραγικό λάθος – έφερε στο τραπέζι τις εναλλακτικές λύσεις.
Η διοίκηση της Eurobank έπραξε ορθά, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει το 10% της αμκ των 4,1 δις ευρώ και θα προσφύγει αποκλειστικά στο ΤΧΣ.
Αυτή η απόφαση είναι στρατηγικής σημασίας.
Η Eurobank για ένα διάστημα μηνών θα κρατικοποιηθεί θα είναι μια μεταβατική κρατικοποίηση.
Μεταβατική κρατικοποίηση δεν σημαίνει good και bad bank, οι μετοχές θα υπάρχουν στο ΧΑ.
Η μεταβατική κρατικοποίηση σημαίνει ότι διάστημα λίγων μηνών και εφόσον έχουν ενσωματώσει το good TT η κρατική Eurobank θα ιδιωτικοποιηθεί.
Αν η διαδικασία στεφθεί με επιτυχία η Eurobank θα είναι πάλι ιδιωτική, η κυβέρνηση θα μιλάει για ιδιωτικοποίηση, το ΤΧΣ θα πάρει κεφάλαια, οι μέτοχοι θα αρχίσουν να βλέπουν φως και οι εργαζόμενοι προοπτική.
Το σενάριο της μεταβατικής κρατικοποίησης είναι το βέλτιστο το ιδανικό σενάριο και θεωρούμε ότι θα εκπλήξει την αγορά αν υλοποιηθεί και το plan B δηλαδή της γρήγορης ιδιωτικοποίησης.
Η Τρόικα είναι πολύ θετικό ότι στηρίζει το σχέδιο της κρατικοποίησης και γρήγορης ιδιωτικοποίησης ενώ εναντιώνεται στο deal Εθνικής και Eurobank που δεν προσφέρει στην Εθνική οικονομία.
Αν το plan B επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την απόλυτη επαναφορά της Eurobank και θα πρόκειται για μια τεράστια θετική έκπληξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης