Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θα είναι αφορμή η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στις τράπεζες για μια….καλή…. διόρθωση στο χρηματιστήριο; Πως προσδιορίζεται η Τιμή Εκκίνησης Δικαιώματος Προτίμησης μετοχών (Right)

 Θα είναι  αφορμή η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στις τράπεζες για μια….καλή…. διόρθωση στο χρηματιστήριο; Πως προσδιορίζεται η Τιμή Εκκίνησης Δικαιώματος Προτίμησης μετοχών (Right)
Θα είναι αφορμή η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στις τράπεζες για μια καλή διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Αν και οι απόψεις διίστανται, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες σε σχέση με το παρελθόν, να καταγραφούν τάσεις ρευστοποιήσεων με αφορμή τα δικαιώματα.

Σημείο αναφοράς η Παρασκευή 17 Μάιου οπότε και ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Alpha και ειδικά η επόμενη εβδομάδα μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στις 27 Μαΐου.
Ακόμη δεν υπάρχουν βέβαιες εκτιμήσεις…..αλλά ενδείξεις ότι μπορεί η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων να είναι καλή αφορμή για μια διόρθωση στο χρηματιστήριο.
Αυτό θα διαπιστωθεί, λίαν συντόμως….

Πως προσδιορίζεται η Τιμή Εκκίνησης Δικαιώματος Προτίμησης μετοχών (Right)

Είναι η θεωρητική τιμή με βάση την οποία ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης επί μετοχών σε ΑΜΚ με καταβολή μετρητών.
Υπολογίζεται από το γινόμενο της διαφοράς μεταξύ (ΤΕRP μείον Τιμή Διάθεσης μετοχής) επί το λόγο του δικαιώματος (δηλαδή το λόγο νέων προς παλαιών μετοχών).
Η τιμή TERP ισούται με την [(κεφαλαιοποίηση των μετοχών εισηγμένης εταιρείας πριν την αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης) + (αντληθέντα κεφάλαια)] προς το σύνολο των μετοχών μετά την αποκοπή των δικαιωμάτων (παλαιές εισηγμένες + νέες μετοχές).......


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης