Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ξένοι θα καλύψουν 1 δισεκ ή το 40% στις αμκ - Η πλειοψηφία των ξένων που διακίνησαν 500 εκατ μετοχές τραπεζών δεν θα συμμετάσχει στις αυξήσεις – Από το intraday trading πέτυχαν καλές αποδόσεις

Οι ξένοι θα καλύψουν 1 δισεκ ή το 40% στις αμκ  - Η πλειοψηφία των ξένων που διακίνησαν  500 εκατ μετοχές τραπεζών δεν θα συμμετάσχει στις αυξήσεις – Από το intraday trading πέτυχαν καλές αποδόσεις
Μήνυμα προς τους επενδυτές.
Η πλειοψηφία των ξένων που διακίνησαν  συνολικά 500 εκατ μετοχές τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα συμμετάσχει στις αμκ.
Από το intraday trading πέτυχαν καλές αποδόσεις.

Ωστόσο οι ξένοι που θα συμμετάσχουν στις αμκ των τραπεζών εκτιμάται ότι θα επενδύσουν 900 εκατ με 1 δισεκ. ευρώ  που αντιστοιχεί περίπου στο 40% των ιδιωτικών κεφαλαίων.
Οι ξένοι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι δύο τάσεων.
Αυτοί που δέχθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από τις διοικήσεις και βασικούς μετόχους τραπεζών και θα τοποθετηθούν στις αυξήσεις κεφαλαίου και αυτοί που στήριξαν την διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίου μέσω της τακτικής του intraday trading.
Με βάση εκτιμήσεις στα 2,5 δισεκ. ευρώ που είναι ο δυνητικός στόχος της ιδιωτικής συμμετοχής οι ξένοι επενδυτές θα καλύψουν το 38% ή 900 εκατ με 1 δισεκ ευρώ.
Στα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνονται και τα 570 εκατ στην Πειραιώς από την Societe Generale και την Millennium bank.
Το 40% των αυξήσεων κεφαλαίου που θα καλυφθούν από ιδιώτες είναι μια πολύ καλή συμμετοχή – επιβράβευση των προσπαθειών των ελληνικών τραπεζών.
Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων επενδυτών έχει προτιμήσει τις στρατηγικές του intraday trading δηλαδή των αγοραπωλησιών ακόμη και ενδοσυνεδριακά επιτυγχάνοντας υψηλότατες αποδόσεις από το ελληνικό banking.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των ξένων που τοποθετήθηκε έστω και επενδυτικά στο ελληνικό banking δεν είναι real money αλλά hedge funds.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης