Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της ΕΡΤ ήταν απαράδεκτος – Μια θεραπεία σοκ επιβαλλόταν στην ελλειμματική ΕΡΤ αλλά όχι το κλείσιμο – Ο Σαμαράς δεν κερδίζει σε αξιοπιστία και αποφασιστικότητα

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της ΕΡΤ ήταν απαράδεκτος  – Μια θεραπεία σοκ επιβαλλόταν στην ελλειμματική ΕΡΤ αλλά όχι το κλείσιμο – Ο Σαμαράς δεν κερδίζει σε αξιοπιστία και αποφασιστικότητα
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός το θέμα της ΕΡΤ ήταν απαράδεκτος.
Είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση, με πρόσχημα την εξυγίανση να κλείνει την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν κερδίζει σε αξιοπιστία και αποφασιστικά με δηλώσεις τύπου «κλείνω ένα νοσηρό οργανισμό».
Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε καταστεί όργανο της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας, όργανο μικροπολιτικής ενώ η πλειοψηφούσα αριστερά ΠΑΣΟΚ και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ είχαν τον πρώτο λόγω και ρόλο όχι ίσως τόσο στην πολιτική γραμμή της ΕΡΤ αλλά σε θέματα λειτουργίας και παρέμβασης.
Η ΕΡΤ ήταν ελλειμματικός οργανισμός όπου τα λειτουργικά του κόστη ήταν δυσθεώρητα και μην ανεκτά από την κοινωνία.
Η ΕΡΤ χρειαζόταν μια θεραπεία σοκ, χρειαζόταν μείωση τουλάχιστον 50% προσωπικού και δραματική περιστολή του λειτουργικού κόστους.
Η ΕΡΤ χρειαζόταν σημαντικά βήματα εξυγίανσης άμεσα και με πυγμή.
Αντί η κυβέρνηση, να επιλέξει την λύση της επιθετικής εξυγίανσης, έλαβε μια απόφαση προκλητική, απαράδεκτη και ενάντια σε κάθε λογική.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν θα κερδίσουν πόντους από αυτή την εξέλιξη.
Θα ήταν όλη η κοινωνία θετική, στην απόφαση ριζικής εξυγίανσης της ΕΡΤ αλλά με την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και να βρεθούν σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενοι που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν διορίσει είναι όχι μόνο προκλητικό, απαράδεκτο αλλά αποδεικνύει ότι κάποιο ευρύτερο σχέδιο εξυπηρετείται με αυτή την απόφαση.
Η ΝΔ που συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν θα κερδίσουν πολιτικούς πόντους.
Η εξυγίανση της ΕΡΤ θα έβρισκε πολλούς οπαδούς, το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί λάθος πολιτική και επικοινωνιακή τακτική  της κυβέρνησης.....

(Πρώτη ενημέρωση:08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης