Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι εγγυητές ανάδοχοι πίσω από τις μεγάλες διακινήσεις warrants της Alpha bank – Με πλήρη εξάσκηση θα ελέγχουν οι ξένοι το 40% της τράπεζας – Στην Πειραιώς οι ξένοι κάλυψαν το 11,5% από 17,22% που συγκεντρώθηκε στην αμκ

   Οι εγγυητές ανάδοχοι πίσω από τις μεγάλες διακινήσεις warrants της Alpha bank – Με πλήρη εξάσκηση θα ελέγχουν οι ξένοι  το 40% της τράπεζας – Στην Πειραιώς οι ξένοι κάλυψαν το 11,5%  από 17,22% που συγκεντρώθηκε στην αμκ
Ο ρόλος των ξένων επενδυτών αποδεικνύεται καθοριστικός τόσο στις αμκ όσο και στην μετέπειτα κινητικότητα που επιδεικνύουν τα warrants.
Οι εγγυητές ανάδοχοι βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες διακινήσεις warrants της Alpha bank.

Να σημειωθεί ότι Citigroup και J P Morgan έχουν διακινήσει μεγάλο αριθμό warrants και μόνο π.χ. την Τρίτη 25 Ιουνίου η J P Morgan διακίνησε 11,5 εκατ και η UBS που δεν ήταν ανάδοχος περίπου 12 εκατ warrants.
Η Citigroup Global Markets ελέγχει ήδη το 0,69% της Alpha bank.
Με πλήρη εξάσκηση των warrants οι ξένοι συμπεριλαμβανομένου και της Citigroup θα ελέγχουν σε βάθος χρόνου το 40% της Alpha bank.
Προσοχή όμως το 40% προϋποθέτει την πλήρη εξάσκηση των warrants.
Π.χ. η  Citigroup κατέχει το 0,69%  ή 74.969.497 μετοχές και παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών, οι οποίοι, εφόσον ασκηθούν πλήρως, αντιστοιχούν σε 523.606.755 δικαιώματα ψήφου ή 4,79%.
Αν ασκηθούν πλήρως τα Warrants, η Citigroup θα κατέχει  598.576.253 ή σε ποσοστό 5,48% επί του συνόλου των μετοχών.
Παράλληλα πραγματικά εντυπωσιακό  ήταν το ενδιαφέρον των ξένων και για την Πειραιώς και δεν είναι τυχαίο ότι κάλυψαν από το 17,22% της αμκ περίπου το 11,5%.
Να αναφερθεί ότι πέραν από την Millennium bank BCP που κατέχει 4,4% της Πειραιώς υπάρχουν άλλα 3 funds τα οποία ελέγχουν ποσοστά άνω του 1% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς έκαστος.
Οι ξένοι θα διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην μετοχική δομή των ελληνικών τραπεζών μέσω των warrants.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης