Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τα spreads στις 940 μ.β. τα CDS στις 1070 μ.β. οι αποδόσεις έως 15,5% και 21 Ιανουαρίου περιμένουμε την Fitch

tags :
  Τα spreads στις 940 μ.β. τα CDS στις 1070 μ.β. οι αποδόσεις έως 15,5% και 21 Ιανουαρίου περιμένουμε την Fitch
Το τοπίο στην αγορά ομολόγων παραμένει ξεκάθαρο θολό. Η τάση είναι επίσης ξεκάθαρα αρνητική για τα ελληνικά χρεόγραφα και δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν στις 940 μονάδες βάσης τα spreads μετά την χθεσινή διπλή παρέμβαση της ΕΚΤ , στις 1070 μονάδες βάσης τα CDS και οι αποδόσεις έχουν φθάσει έως 15,5%.

Γιατί δεν υποχωρούν τα spreads έχει λεχθεί πολλές φορές η αγορά εκτιμά ότι η χώρα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας ελλοχεύει.
Σε αυτό το θολό τοπίο θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι μάλλον στις 21 Ιανουαρίου η Fitch θα ανακοινώσει τις νέες αξιολογήσεις της για την Ελλάδα.
Βέβαια έχει επισημανθεί ότι ενώ οι ξένοι οίκοι είχαν απειλήσει την Ελλάδα για επιθετική υποβάθμιση πολλών βαθμίδων, ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αν υπάρξει υποβάθμιση θα είναι ήπιας  κλίμακας και όχι ακραίες κινήσεις.  
Στις 21 Ιανουαρίου επίσης δεν είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσει την Ελλάδα η Fitch μπορεί να επικαλεστεί ότι θα αναμένει περισσότερα από την Ελλάδα ώστε να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα και ακολούθως και η Moody’s και η Standard and Poor’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης