Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υπό αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως

tags :
Υπό αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως
Υπό αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο θα λειτουργούν πλέον οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, με τις αρχές να απαιτούν τη διατήρηση μεγαλύτερων κεφαλαίων ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με την Διεθνής Ένωση Εποπτείας Ασφαλιστικών, οι μεγάλες ασφαλιστικές (GSifis), οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά το τραπεζικό σύστημα, θα εποπτεύονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα, ώστε να μην επαναληφθούν οι περιπτώσεις που υπήρξαν το 2008.
Αυτές είναι:
- Allianz SE
- American International Group Inc
- Assicurazioni Generali S.p.Α.
- Aviva plc
- Axa S.A.
- MetLife Inc
- Ping An Insurance (Group) Company of China Ltd
- Prudential Financial Inc
- Prudential plc
Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα πρέπει να προετοιμάζεται το έδαφος για να δημιουργηθεί η απαραίτητη νομοθεσία και να γίνουν οι ενέργειες για την κεφαλαιακή ενίσχυση του κλάδου.
Από τη μεριά τους, οι ασφαλιστικές εταιρείες επιθυμούν τη χρήση ενιαίων λογιστικών προτύπων, παγκοσμίως. Περίπου οι μισές ασφαλιστικές εταιρείες (47%), θα ήθελαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τα εθνικά λογιστικά πρότυπά τους για χάρη των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Θα συμβιβάζονταν, εάν τα δυο λογιστικά πλαίσια ευθυγραμμίζονταν, διατηρώντας άθικτες τις βασικές αρχές τους. Παρ' όλα αυτά η προτεραιότητά τους είναι η επίλυση των τεχνικών θεμάτων και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ούτως ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τις εργασίες για την εφαρμογή των προτύπων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες κυριαρχούν στην φετινή λίστα A.M. Best Co μέσα στις κορυφαίες 25 ασφαλιστικές εταιρίες και και ιδιαίτερα στην top λίστα των 10 πρώτων.
Τις καλύτερες θέσεις κατέχουν η Γαλλική Axa και η Ιταλική Generali στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα. Η Axa είχε 107.900 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ καθαρά ασφάλιστρα, το 2010, με αύξηση έως και 0,2% από το προηγούμενο έτος. Η Generali 87.170 εκατομμύρια δολάρια , αύξηση 2,87% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο.
Επίσης, στην πρώτη πεντάδα είναι η Γερμανική Allianz SE, στην έβδομη θέση επίσης η Γερμανική Munich Re και στην ένατη θέση η Βρετανική Aviva plc
Από την άποψη του συνόλου του ενεργητικού η AXA και Allianz κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη, πίσω από την Ιαπωνική Post Insurance . Η Axa είχε $ 920.480 εκατομμύρια το 2010 περιουσιακά στοιχεία, αύξηση 3,27% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Allianz είχε αύξηση στα περιουσιακά της στοιχεία 8,23% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο ,η Aviva τοποθετείται έκτη και έβδομη θέση η Generali όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία του 2010,
Σημειώνεται ότι η Axa, Allianz και Generali είναι ασφαλιστικές εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες και στους δύο κλάδους (ζωής και γενικών ασφαλίσεων) και επιδιώκουν τη διεθνή τους επέκταση με την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και κάνοντας μικρές εξαγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης