Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σαρρηγεωργίου (Ένωση Ασφαλιστικών): Επικίνδυνο να μένει ανασφάλιστος ο μέσος Έλληνας

tags :
Σαρρηγεωργίου (Ένωση Ασφαλιστικών): Επικίνδυνο να μένει ανασφάλιστος ο μέσος Έλληνας
"Μια κοινωνία αδύναμη οικονομικά δε μπορεί να αυτασφαλίζεται. Ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να μένει ανασφάλιστος, είναι επικίνδυνο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Α. Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα "Ασφαλιστές και διαμεσολαβητές, διάλογος εφόλης της ύλης".
Σε ό,τι αφορά στον κρίσιμο τομέα των συντάξεων ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε πως η ελληνική ασφαλιστική αγορά, λειτουργώντας σε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο με ισχυρή εποπτεία, είναι έτοιμη να αναλάβει ευρύτερο ρόλο σε ένα νέο, διευρυμένο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρρηγεωργίου στον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην ανάπτυξη της αγοράς, τονίζοντας ότι ο διαμεσολαβητής αποτελεί το "πρόσωπο" της ασφαλιστικής επιχείρησης στην επαφή με τον πελάτη.
Εστιάζοντας στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην αγορά και το νέο περιβάλλον ποσοτικών και ποιοτικών υποχρεώσεων που διαμορφώνεται, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε πως η αγορά θα ωφεληθεί από τις κανονιστικές αλλαγές και πως η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με τον Επόπτη θα πρέπει να διασφαλίσει πως οι αλλαγές αυτές θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς κάνοντας όπου χρειάζεται τις απαραίτητες προσαρμογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης