Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Inter Partner Assistance: Δράση για πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

tags :
Inter Partner Assistance: Δράση για πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
Σύμφωνα με έρευνες τα ατυχήματα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά και νέους και την τρίτη αιτία σε όλες τις ηλικίες μετά τα καρδιαγγειακά και τα κακοήθη νοσήματα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, και περίπου 100 παιδιά έως 14 ετών κάθε εβδομάδα, εξαιτίας των ατυχημάτων.
Η πρόληψή τους είναι εφικτή σε μεγάλο βαθμό και χώρες που έχουν εφαρμόσει σχέδια δράσης σε εθνικό επίπεδο έχουν καταγράψει σημαντική μείωση των θανάτων και των τραυματισμών όπως για παράδειγμα, στη Γαλλία, κατά τα έτη 2002-2004, βελτιώσεις στην οδική ασφάλεια οδήγησαν σε μείωση κατά 34% των θανάτων από τροχαία. Επίσης, στη Σουηδία παρατηρήθηκε 50% μείωση των θανάτων σε παιδιά κάθε χρόνο.
Η INTER PARTNER ASSISTANCE καταδεικνύει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η ΕΑΕΕ η οποία εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει πρωτοβουλίες και πραγματοποιεί δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται συγκεκριμένα με την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση.
Η δράση της ΕΑΕΕ για την οδηγική ασφάλεια, με μήνυμα "Μην γράφεις τη ζωή...", αποσκοπεί στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας τους οδηγούς για τους κινδύνους κατανάλωσης αλκοόλ πριν και κατά την οδήγηση.
Συγκεκριμένα ένα φορτηγό οδικής βοήθειας με τα διακριτικά της INTER PARTNER ASSISTANCE κυκλοφορεί βραδινές ώρες σε πολυσύχναστες από νέους περιοχές, με στόχο να τραβήξει την προσοχή τους και να τους αποτρέψει από το να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το φορτηγό μεταφέρει ένα τρακαρισμένο όχημα στην πλατφόρμα και το μήνυμα "Ήπιε, οδήγησε, σκοτώθηκε. Εσύ τι θα κάνεις;".
Ταυτόχρονα προωθητική ομάδα αποτελούμενη από εθελοντές των εταιριών - μελών της ΕΑΕΕ τοποθετεί στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες των ίδιων περιοχών, πρωτότυπο φυλλάδιο που προσομοιάζει με κλήση, με θέμα το αλκοόλ και την οδήγηση και το σύνθημα "Μη γράφεις τη ζωή...".
Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί 9 μ.μ. - 12μ. τις εξής ημερομηνίες: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου, Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης