Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μειώθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα

tags :
Μειώθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα
Σημαντική πτώση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων καταγράφουν τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου.
Ειδικότερα στο εννεάμηνο του 2013 οι υποθέσεις αποζημιώσεων από ανασφάλιστα οχήματα που κατέγραψε το Επικουρικό κεφάλαιο ανήλθαν στις 1.475  ενώ το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2012 οι υποθέσεις ήταν 2.162, σημείωσαν δηλαδή μία μείωση κατά 31,7%. Οι αποζημιώσεις που κατάβαλε το Επικουρικό το εννεάμηνο φέτος για ζημιές που πρ0κάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα ανήλθαν στα 4.748.475,90 ευρώ ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 6.985.690,52  ευρώ. Σημειώθηκε δηλαδή ία μείωση κατά 32%.
Οι μειώσεις αυτές μπορεί να οφείλονται σύμφωνα με τους εδικούς τόσο στις γενικότερες συνθήκες (οικονομική κρίση) οι οποίες επηρεάζουν συνολικά τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου καθώς έχει μειωθεί σημαντικά η κίνηση όσο και στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο λόγω των προσπαθειών «σύλληψης» των ανασφάλιστων οχημάτων έχει αυξηθεί κατά 520.000 αυτοκίνητα ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων.
Πρόκειται για μία προσπάθεια της ασφαλιστικής αγοράς  αλλά και της πολιτείας καθώς κάθε ημέρα πραγματοποιούνται πάνω από 15.000 έλεγχοι από την τροχαία οι οποίοι φαίνεται να έχουν αποτελέσματα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα θεωρηθεί υπεύθυνο για μία ζημιά το Επικουρικό Κεφάλαιο θα καταβάλλει την αποζημίωση και στη συνέχεια θα στραφεί κατά του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος. Γεγονός που σημαίνει 9εάν η ζημιά είναι μεγάλη) την οικονομική καταστροφή του ιδιόκτητη. Η μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων δεν είναι συνεπώς εισπρακτικό μέτρο αλλά μέτρο κοινωνικής προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης