Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

AON: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με ολιστική προσέγγιση κινδύνων

tags :
AON: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με ολιστική προσέγγιση κινδύνων
Τριγμούς στις κεφαλαιαγορές με απώλειες κερδών προκαλεί η αστάθεια στο οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον. Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι οικονομικές διευθύνσεις εταιρειών επιδίδονται σε διαρκή αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσουν μαύρες τρύπες και να αντισταθμίσουν τις ζημιές.
Στους συντελεστές που επιδρούν αρνητικά στις αποδόσεις των χαρτοφυλακίων, στις τιμές των μετοχών και στα οικονομικά αποτελέσματα ενός οργανισμού και η κακή διαχείριση κινδύνων.
Σύμφωνα, με ανάλυση που διεξήγαγε η ΑΟΝ Risk Solutions υπάρχει άμεσος συσχετισμός μεταξύ των πρακτικών διαχείρισης κινδύνων που εφαρμόζει η διοίκηση με τα οικονομικά αποτελέσματα που γράφει ένας οργανισμός. Τα συμπεράσματα αναδεικνύουν αναλυτικότερα τη σχέση διαχείρισης ώριμων κινδύνων ως προς την ανθεκτικότητα των τιμών των μετοχών και τις επιδόσεις που καταγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις των οργανισμών.
Σήμερα το περιβάλλον των κινδύνων είναι δύσκολο να συνεκτιμηθεί, ωστόσο υπάρχουν εργαλεία που απαντούν στους κινδύνους, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Aon Global Risk Consulting. Τα χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν ένα ευρύτερο – ανώτερο πεδίο κατανόησης και δέσμευση απέναντι στη διαχείριση κινδύνων. Διαφάνεια στην επικοινωνία των κινδύνων καθώς και μία φιλοσοφία που επιτρέπει την ανάληψη ευθύνης σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού αποτελούν ανάμεσα στα άλλα την απάντηση στην κρίση της μεταβλητότητας.
Σχολιάζοντας, ο Γενικός Διευθυντής της Aon Global Risk Consulting δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να εξετάζουμε τους οργανισμούς που υιοθετούν μία ολιστική προσέγγιση των κινδύνων και ενσωματώνουν στρατηγικές πρόληψης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κινδύνων στα ευρύτερα σχέδια τους με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και της φήμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης