Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φεύγει από την αγορά της Ουγγαρίας η AXA

tags :
Φεύγει από την αγορά της Ουγγαρίας η AXA
Η ουγγρική AXA εμφάνισε περίπου €31 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2013
Σε συμφωνία κατέληξε η ουγγρική AXA Biztosító Zrt με τη Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG), προκειμένου ο αυστριακός όμιλος να αποκτήσει το 100% των μετοχών της, και πλέον αναμένεται η έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Το κόστος της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο ο Peter Hagen, CEO της VIG, εξήγησε ότι η Ουγγαρία αποτελούσε μια από τις βασικές αγορές όπου όμιλος ήθελε να ενισχύσει την παρουσία του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από το τέλος του έτους.
«Η VIG δραστηριοποιείται στην Ουγγαρία σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα και, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι εκεί εταιρείες μας έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Η AXA Biztosító συμπληρώνει ιδανικά το χαρτοφυλάκιό μας όσον αφορά τον κλάδο ζωής και προσφέρει καλές ευκαιρίες για τα unit-linked προϊόντα» πρόσθεσε ο Peter Hagen.
Η ουγγρική AXA εμφάνισε περίπου €31 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2013. Το 92% αυτών προήλθε από τον κλάδο ζωής και σε μεγάλο βαθμό από τα unit-linked. Στη 13η θέση της αγοράς στον ίδιο κλάδο, η εταιρεία απασχολεί 120 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα και παράλληλα συνεργάζεται με brokers και τράπεζες.
Η Vienna Insurance Group δραστηριοποιείται στην Ουγγαρία από το 1996, μέσω των θυγατρικών της Erste Biztosító (ζωής) και Union Biztosító (μεικτή). Το γ΄ τρίμηνο του 2013 κατείχε περίπου το 6% της ουγγρικής ασφαλιστικής αγοράς και κατατάχθηκε στην 8η θέση, ενώ είναι 6η στον κλάδο ζημιών και 3η στην επιχειρηματική ασφάλιση. Συνεργάζεται στενά –και αποδοτικά– με την Erste Bank, ενώ τους πρώτους 9 μήνες του 2013 είχε περί τα €115 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, πετυχαίνοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης