Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 3,1 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ασφαλίσεις ζωής και στα 320 εκατ. ευρώ για το φρούριο στην ταινία “The Hobbit”

tags :
Στα 3,1 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ασφαλίσεις ζωής και στα 320 εκατ. ευρώ για το φρούριο στην ταινία “The Hobbit”
Με το φανταστικό κόστος ζημιών στη ταινία “The Hobbit” ασχολήθηκαν δύο στελέχη της Allianz στη Γερμανία
Σε μία ιδιαίτερη εκτίμηση προχώρησαν  δύο στελέχη του ομίλου Allianz, που ασχολήθηκαν με το φανταστικό κόστος ζημιών στη ταινία “The Hobbit”, που κέρδισε το νεανικό κοινό και εκατομμύρια σινεφίλ παγκοσμίως.
Όπως εκτίμησαν τα στελέχη της Allianz στη Γερμανία, ο Nils Möckelmann, ειδικός στις απαιτήσεις αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες και ο Andreas Hufgard, Loss Adjuster στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών αν οι κάτοικοι είχαν ασφάλιση ζωής οι συγγενείς τους θα λάμβαναν περίπου 3 εκατ. ευρώ και αν το φρούριο των Ορκ ήταν ασφαλισμένο τότε η αποζημιώσεις θα έφταναν τα 320 εκατ. ευρώ.  
Βάσει των υπολογισμών τους όταν ο Gandalf και οι νάνοι ξεφύγουν από τα Orcs ολόκληρο το οχυρό τους καταστρέφεται, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να καταβάλλουν 320 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα για τα 100 ορκ που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν προβλέπονται αποζημιώσεις ύψους 603.000 ευρώ. Ειδικότερα ως έξοδα νοσηλείας ή κηδείας προβλέπονται συνολικά 100.000 ευρώ, για ψυχική οδύνη 500.000 ευρώ και απώλεια εισοδήματος 3.000 ευρώ. Για τους 25 λύκους που τραυματίστηκαν προβλέπονται αποζημιώσεις 2,5 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι είναι είδος υπό εξαφάνιση. Τέλος για τους πέντε γίγαντες από πέτρα που κατακερματίστηκαν σε χιλιάδες κομμάτια δεν προβλέπεται αποζημίωση καθώς θεωρείται ότι είναι φυσικό φαινόμενο.
Αναμφίβολα μία αναπάντεχη αποζημίωση για έναν φανταστικό κόσμο, που όμως λόγω της δημοσιότητας που έλαβε έφερε το κινηματογραφόφιλο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους σε επαφή με την έννοια της ασφάλισης και της χρησιμότητας της.
Τα δύο στελέχη ανέφεραν πως αρχικά η ιδέα για να υπολογιστεί το κόστος των καταστροφών προήλθε από το περιοδικό «1890» που διάλεξε την ταινία σαν θέμα του τεύχους Ιουλίου και τους ζήτησε αν μπορούν να εκτιμήσουν το ύψος των αποζημιώσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης