Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interlife - Μικρό το μερίδιο των ασφαλιστικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου

tags :
Interlife - Μικρό το μερίδιο των ασφαλιστικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου
Παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα της «Interlife» παρά την κάμψη του κλάδου, η εταιρεία κατάφερε τον τελευταίο χρόνο να αυξήσει την παραγωγή της κατά 17,6% (από 43,41 σε 51,06 εκ. ευρώ)
Μικρό παραμένει το μερίδιο της ασφαλιστικής αγοράς που αφορά πωλήσεις ασφαλιστικών καλύψεων, μέσω διαδικτύου, ενώ η πλειοψηφία των εταιρειών επιμένει να πουλά ασφάλειες, μέσω δικτύου συνεργατών. Επίσης, οι «δύο, τρεις εταιρείες» που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου «φάνηκε ότι δυσκολεύονται στις ανανεώσεις συμβολαίων γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό ακυρώσεων από εξάμηνο σε εξάμηνο».
Τις παραπάνω εκτιμήσεις διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α.» Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η τάση αυτή έχει μέλλον, εξέφρασε επιφυλάξεις, σημειώνοντας ότι ανάλογο επιχείρημα είχε εφαρμοστεί ανεπιτυχώς στη Γερμανία και άλλες χώρες, τη δεκαετία του ΄80.
«Βεβαίως, είναι δύσκολο να κάνει κάποιος σήμερα προβλέψεις, οι καιροί άλλαξαν. Το διαδίκτυο τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο και η οικονομική κρίση παίζει ρόλο στις επιλογές των ασφαλιζόμενων. Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε ότι ο ασφαλισμένος χρειάζεται τον ασφαλιστή του, για να ενημερωθεί και να εξυπηρετηθεί σωστά» σημείωσε.
Τόνισε ακόμη ότι από το 2009 έχουν χαθεί από την ασφαλιστική αγορά περίπου 2 δισ. ευρώ (από 5,5 δισ. ο τζίρος μειώθηκε σε 3,5 δισ., δηλαδή κατά 36%), ενώ ένα 10% της ασφαλιστικής παραγωγής χάθηκε το 2013 σε σχέση με το 2012.
Εκτίμησε, επίσης, ότι η καθοδική πορεία μπορεί να συνεχιστεί κυρίως στο αντικείμενο των ασφαλειών ζωής και λιγότερο, αλλά επίσης σε σημαντικό βαθμό, στον τομέα της γενικής ασφάλισης «ιδίως εάν εφαρμοστούν οι γραφειοκρατικές αλλαγές (προείσπραξη ασφαλίστρων, διαδικασίες, κ.λπ.) τις οποίες και οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι προετοιμασμένες να εφαρμόσουν».
Παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα της «Interlife», ο κ. Βοτσαρίδης ανέφερε ότι, παρά την κάμψη του κλάδου, η εταιρεία του κατάφερε τον τελευταίο χρόνο να αυξήσει την παραγωγή της κατά 17,6% (από 43,41 σε 51,06 εκ. ευρώ), τις επενδύσεις της κατά 19,83% (από 82,74 σε 99,15 εκ. ευρώ), ενώ έδωσε για πρώτη χρονιά μετά την είσοδο της στο χρηματιστήριο της Κύπρου σημαντικό μέρισμα στους μετόχους (0,05 ευρώ καθαρό ανά μετοχή, δηλαδή απόδοση 10% της αξίας της μετοχής). Προχώρησε δε και σε αγορά νέου ακινήτου οκτώ ορόφων στην Αθήνα.
Επίσης, αύξησε τα αποθέματά της από 69,9 σε 76,59 εκ. Ευρώ (9,56%), τον δείκτη φερεγγυότητάς της κατά 1,00 μονάδα (από 2,9 τον Σεπτέμβριο του 2102 σε 3,99 τον Σεπτέμβριο του 2013) και το προσωπικό της κατά 13,46% δημιουργώντας 14 νέες θέσεις εργασίας (σύνολο 118 άτομα προσωπικό), ενώ η κερδοφορία της αναμένεται να διατηρηθεί στα επίπεδα του 2012.
Τέλος, στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εξακολουθεί να στηρίζει κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις και οργανισμούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης