Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αυξάνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα η Euler Hermes

tags :
Αυξάνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα η Euler Hermes
Μειοψηφικά πακέτα θα κρατήσουν η Groupama Φοίνιξ και η Alpha Bank
Η Euler Hermes, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ασφάλισης πιστώσεων, αυξάνει τη συμμετοχή της στην Euler Hermes Hellas από 80% στο 100%, με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Μειοψηφικά πακέτα θα κρατήσουν η Groupama Φοίνιξ και η Alpha Bank.
Ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα η Euler Hermes επιβεβαιώνει τον ανοικτό χαρακτήρα της χώρας προς τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Michele Pignotti, επικεφαλής της Euler Hermes στις Μεσογειακές χώρες, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες της Ευρωζώνης που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πλειοψηφία των διαρθρωτικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD).
Αυτή η εξαγορά επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την παρουσία μας στη χώρα, υποστηρίζοντας Έλληνες ασφαλισμένους».
Σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που δείχνει δείγματα ανάπτυξης, η Euler Hermes αναμένει η Ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 0,5% το 2015 – αντικατοπτρίζοντας τις σημαντικές βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα του κόστους – μετά από άλλο ένα έτος ύφεσης το 2014.
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης σταθήκαμε δίπλα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, διατηρώντας παράλληλα ενδελεχής αξιολογήσεις κινδύνου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes Ελλάδας Βασίλης Χριστίδης.
«Αυτή μας η υποστήριξη έχει ενισχύσει και παγιώσει τη συνεργασία μας με τους πελάτες μας. Μαζί είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τις ευκαιρίες από την οικονομική ανάκαμψη με έναν βιώσιμο και κερδοφόρο τρόπο. Ενώ η προσέγγισή μας στο underwriting είναι τώρα λιγότερο αυστηρή τόσο για εγχώριους όσο και για κάλυψη εξαγωγών, παραμένουμε επιφυλακτικοί λαμβάνοντας υπόψη την ακόμη εύθραυστη οικονομική κατάσταση».
Η Euler Hermes Ελλάδας ιδρύθηκε το 1995 και απασχολεί 50 άτομα στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ειδικοί στις ασφαλίσεις πιστώσεων και στην εξασφάλιση εξόφλησης των τιμολογίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης