Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μέρισμα 5,30 ευρώ ανά μετοχή προτείνει το ΔΣ της Allianz για το 2013

tags :
Μέρισμα 5,30 ευρώ ανά μετοχή προτείνει το ΔΣ της Allianz για το 2013
Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα 6 δισ. ευρώ
Με ισχυρή παρουσία και δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες, προσωπικό που αγγίζει τις 148.000 και πάνω από 83 εκατ. ανθρώπους να έχουν ασφαλιστεί στην εν λόγω εταιρεία, ο Όμιλος Allianz συγκαταλέγεται στους πιο ισχυρούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς του κόσμου.
Έχοντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών και άριστη εξυπηρέτηση πελατών, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.
Για το 2013 ο δείκτης φερεγγυότητας για τις ετερογενείς δραστηριότητες της εταιρείας άγγιξε το 182% με τα συνολικά έσοδα να υπολογίζονται στα 110 δισ. ευρώ, σημειώνοντας  αύξηση +4,1% από το 2012. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 10 δισ. ευρώ, με αύξηση σε σχέση με το 2012 της τάξεως του +7,8%. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 6,3 δισ. ευρώ με αύξηση της τάξεως του +14,1% σε σχέση με το 2012.
Πιο συγκεκριμένα, στον κλάδο Ζωής και Υγείας τα ασφάλιστρα υπολογίστηκαν στα 56,8 δισ. ευρώ με αύξηση κατά +9,1% σε εσωτερική βάση. Στους γενικούς κλάδους τα ασφάλιστρα υπολογίστηκαν στα 46,6 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 0,7% σε σχέση με το 2012. Ακολουθούν δηλώσεις από το εισαγωγικό σημείωμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Michael Diekmann.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τα πολύ καλά αποτελέσματα και για τη φετινή χρονιά. Ο όμιλος Allianz συγκέντρωσε έσοδα άνω των 110 δισ. ευρώ – για πρώτη φορά – ενώ ταυτόχρονα αύξησε σημαντικά την κερδοφορία του.
Στα 10,1 δισ. ευρώ το 2013 τα λειτουργικά μας κέρδη ήταν από τα υψηλότερα στην ιστορία μας.
Αυξήσαμε τα καθαρά μας έσοδα +14,1% στα 6,3 δισ. ευρώ. Ενώ τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα 6 δισ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, θα προτείνουμε τη διανομή μερίσματος ύψους 5,30 ευρώ ανά μετοχή.
Με αυτά τα αποτελέσματα ξεχωρίσαμε, όχι μόνο από τους διεθνείς μας ανταγωνιστές, αλλά, συνεχίσαμε, να βελτιώνουμε περαιτέρω την οικονομική μας δύναμη, όπως αποδεικνύεται και από την αξιολόγηση της Standard & Poor’s, που μας βαθμολόγησε ως μία από τις πιο αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρείες παγκοσμίως.
Επιπλέον, η ΑΑ αξιολόγησή μας, αναβαθμίστηκε σε “σταθερή” από τον ίδιο οργανισμό αξιολόγησης.
Αυτό αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική εκτίμηση της αντοχής των κεφαλαίων μας και της σταθερότητάς τους. Το μήνυμα είναι ότι τα χρήματά σας είναι χρήματα που επενδύονται με ασφάλεια σε μετοχές της Allianz.
Αυτή η ισχυρή απόδοση σε ένα τόσο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι για άλλη μια φορά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της αποδοτικότητας και των δεξιοτήτων των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο – αλλά και των συνεργατών μας στα δίκτυα διανομής. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές τους το περασμένο έτος.
Για το επόμενο έτος, πιστεύουμε ότι η Allianz είναι καλά εξοπλισμένη για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.
Παρά το γεγονός ότι οι οικονομίες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν να σταθεροποιούνται, τα επιτόκια και στις δύο περιοχές είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για το προβλεπτό μέλλον. Παράλληλα, το ευρώ έχει μια ισχυρή ανάκαμψη, παρά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που συνεχίζεται. Ενώ αυτό είναι μια ευπρόσδεκτη ανάπτυξη, κατά μία έννοια έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές και στα έσοδα από χώρες του εξωτερικού των ευρωπαϊκών εταιρειών με διεθνείς δραστηριότητες.
Ωστόσο, χωρίς περαιτέρω διαφοροποίηση των επενδύσεων του χαρτοφυλακίου μας δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ικανοποιητική απόδοση των επενδύσεών μας σε νέες.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει επίσης, να προσαρμοστούμε στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.
Μια άλλη πρόκληση είναι η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες λεπτομερείς πτυχές των εποπτικών αρχών, της νομοθεσίας και των κανόνων φερεγγυότητας καθώς και τις συνέπειες συστημικής σημασίας για την Allianz.
Αυτό δένει πολλούς πόρους και θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε υψηλότερες απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας για την Allianz. Η άποψή μας είναι ότι η ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση καλύπτει ήδη τέτοιες υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις σήμερα.
Παράλληλα με τους κανονισμούς, ένα ολοένα και πιο σημαντικό θέμα είναι η ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών μας μοντέλων. Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τιμολογίων και στο να γίνουμε πιο αποδοτικοί και ανταγωνιστικοί. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη διασφάλιση των στοιχείων των πελατών μας αλλά και της εταιρείας μας.
Η αλλαγή στην ψηφιακή εποχή είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που έχουμε ήδη επιτύχει σε ένα μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.
Βέβαια πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμα, αν θέλουμε να επωφεληθούμε πλήρως από την ευκαιρία αυτή που έχουμε στη διάθεσή μας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους μετόχους μας ότι έχουν επίσης επωφεληθεί από την επιτυχία μας. Βλέπουμε την αύξηση +24,4% στην τιμή της μετοχής της Allianz το 2013 ως ένα σημάδι ότι οι αγορές συμφωνούν με τη στρατηγική μας και τη σταθερότητα των κερδών μας. Για το 2014, στοχεύουμε σε λειτουργικά κέρδη 10 δισ. ευρώ.
Λόγω όμως της συνεχούς μεταβλητότητας της αγοράς, πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί τελικά να αυξηθεί ή να μειωθεί κατά 500 εκατ. ευρώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να αποδείξουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης