Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Insurance Europe - Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συμβάλουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις

tags :
Insurance Europe - Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συμβάλουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις
Η Insurance Europe χαιρέτισε την ενεργό προώθηση της Επιτροπής για τις μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις
Η Insurance Europe συμφωνεί με την έμφαση που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις και τονίζει την ανάγκη για παγκόσμιο συντονισμό στις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα.
Η Ευρωπαϊκό Επιτροπή δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, βάσει των προτάσεων πολιτικής για διάλογο και συζήτηση (Green Paper) που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2013.
Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες βρίσκονται στην κατάλληλη θέση για να συμβάλουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες μεταφοράς κινδύνου και μακροπρόθεσμων αποταμιευτικών προϊόντων είναι σε θέση να επενδύσουν μακροπρόθεσμα.
Η Insurance Europe χαιρέτισε την ενεργό προώθηση της Επιτροπής για τις μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις, όπως αποδεικνύεται από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που εκτέθηκαν στην ανακοίνωσή τους στις 27.03.2014.
«Είναι ζωτικής σημασίας οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση να συντονιστούν και με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ (OECD) και το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για τις εργασίες σε αυτό τον τομέα που έχουν λάβει εντολή από τους G-20, τους οποίους η Insurance Europe παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή», δήλωσε η Michaela Koller, Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe.
Ένα θέμα που καλύφθηκε στις εργασίες του Ε.Κ. αφορούσε την αντιμετώπιση των Ασφαλιστικών Εταιρειών ως πηγές μακροχρόνιας χρηματοδότησης, ειδικά μετά τις αλλαγές στο κανονιστικό περιβάλλον των εταιρειών και την εισαγωγή των κανόνων Solvency II το 2016.
Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των πράξεων που στελεχώνουν τους κανονισμούς του Solvency II έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η Insurance Europe ζήτησε από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι οι κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες θα αντανακλούν τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και ομοίως θα διασφαλίζουν την κατάλληλη λύση για τη μακροζωία των ασφαλιστικών προϊόντων, έτσι ώστε οι Ασφαλιστικές Εταιρείες να έχουν κίνητρα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, συμφωνεί με τη δήλωση στην ανακοίνωση του κοινοβουλίου ότι οι πράξεις θα περιλαμβάνουν «μια σειρά από κίνητρα για την τόνωση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων».
Η Insurance Europe προσδοκά να δει περισσότερες λεπτομέρειες στις περισσότερες από τις 20 δράσεις που περιγράφονται στην ανακοίνωση του Ε.Κ. και να συμβάλει στην ανάπτυξή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης