Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επιταχύνονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Ξεκινούν τέσσερα «τρυπάνια» τους επομενούς 12-18 μήνες

tags :
Επιταχύνονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Ξεκινούν τέσσερα «τρυπάνια» τους επομενούς 12-18 μήνες
"Nα μπορούμε να βρούμε το βέλτιστο τρόπο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν"
Το δρόμο της επιτάχυνσης παίρνει το πρόγραμμα για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, όπου αναμένεται να υπάρξουν τέσσερις γεωτρήσεις.
Τα "τρυπάνια" θα μπουν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ΕΝΙ/Kogas στα οικόπεδα 2,3 και 9 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
"Tο ερευνητικό πρόγραμμα θα διαρκέσει 12 – 18 μήνες ανάλογα με τα ευρήματα", επισήμανε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης
Μάλιστα, αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με αξιωματούχους της ΕΝΙ και της αμερικάνικης εταιρείας Noble σε σχέση με το πρόγραμμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, αλλά και της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε σχέση με τη χρηματοδότηση του χερσαίου τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, εφόσον αυτό κριθεί βιώσιμο.
Ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε πως αυτό που συζητά η Λευκωσία με την ΕΝΙ είναι να υπάρξει ευελιξία, έτσι ώστε σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτάσματος, να προχωρεί η επιβεβαιωτική γεώτρηση νωρίτερα "ούτως ώστε να μπορούμε να βρούμε το βέλτιστο τρόπο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν".
Για το ερευνητικό πρόγραμμα της Γαλλικής εταιρείας ΤΟΤΑL, Ο Κύπριος ΥΠΕΞ τόνισε: "Το χρονοδιάγραμμα αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Η περιοχή στην οποία επιχειρεί η ΤΟΤΑL παίρνει περισσότερο χρόνο επεξεργασίας δεδομένων διότι δεν υπήρχαν ανακαλύψεις στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης