Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

INTERAMERICAN: Στα 9,16 εκατ. ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ΤΕΑ το 2013

tags :
INTERAMERICAN: Στα 9,16 εκατ. ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ΤΕΑ το 2013
Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «ΤΕΑ INTERAMERICAN Global Balanced Fund of Funds», που δημιουργήθηκε ειδικά για το ΤΕΑ από την Alpha Trust, τον Αύγουστο του 2013
Στα 9,16 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) της INTERAMERICAN, το 2013, τέταρτη χρονιά λειτουργίας του.
Στο ΤΕΑ μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, καταβάλλοντας προσωπικές εισφορές, ενώ πλέον τα μέλη που έχουν ήδη ενταχθεί αγγίζουν τους 1,154 ασφαλισμένους.
Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «ΤΕΑ INTERAMERICAN Global Balanced Fund of Funds», που δημιουργήθηκε ειδικά για το ΤΕΑ από την Alpha Trust, τον Αύγουστο του 2013.
Θετική κρίνεται η ως τώρα πορεία του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 7,64%, ενώ για τα μέλη του ΤΕΑ η μέση απόδοση του αποταμιευτικού κεφαλαίου τους, την περσινή χρονιά, ήταν 2,94%.
Η INTERAMERICAN συνεισέφερε, το 2013, 1,33 εκατ. ευρώ ως παροχή κοινωνικού κεφαλαίου στο ΤΕΑ.
Η ασφαλιστική έχει, ήδη καταβάλει σημαντικό αριθμό εφάπαξ παροχών στους ασφαλισμένους, των οποίων οι εισφορές των ασφαλισμένων ξεπερνούν τις 580 χιλ. ευρώ.
«Η λειτουργία του ταμείου αποτελεί πρότυπο πιλοτικής εφαρμογής του νόμου για τη σύσταση επαγγελματικών ταμείων, τα οποία ωστόσο στη χώρα μας παραμένουν ελάχιστα – μόλις 13 συνολικά», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση η ασφαλιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι προβάλλουν ως μια λύση διεξόδου στο μακροχρόνιο και δισεπίλυτο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει νέες επιταγές για την σύσταση των επαγγελματικών ταμείων, ώστε γίνουν, πιο απλά και λειτουργικά, με σκοπό να ενθαρρυνθεί η σύστασή τους και να αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα, συμπληρώνοντας την κύρια ασφάλιση (πρώτος πυλώνας).
Ας σημειωθεί ότι από το 2014 εκπίπτουν προσωπικές και εργοδοτικές εισφορές κατά 100%, ενώ δεν φορολογούνται τα εφάπαξ ποσά εισφοράς. Συνεχίζουν, ωστόσο, οι παροχές οι οποίες καταβάλλονται υπό μορφήν σύνταξη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης