H ασφαλιστική αγορά φοβάται «ένα σπάσιμο» των τιμών, με καθιέρωση προνομιακής μεταχείρισης, που μπορεί να «μαζέψει» όλα τα συμβόλαια υγείας
Σε αντίθεση με την αύξηση των συμβολαίων Υγείας που θεωρούν οι εργαζόμενοι ότι μπορεί να κάνει, η ασφαλιστική αγορά, αντίθετα, φοβάται «ένα σπάσιμο» των τιμών, με καθιέρωση προνομιακής μεταχείρισης, που μπορεί να «μαζέψει» όλα τα συμβόλαια υγείας.
Με εξαίρεση την Interamerican που έχει δύο κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καμία άλλη ασφαλιστική δεν έχει το εύρος του CVC το οποίο περιλαμβάνει το 35% του μεριδίου της αγοράς στις Γενικές Κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις Μαιευτικές - Γυναικολογικές Κλινικές, καθώς στον όμιλο Υγεία περιλαμβάνονται το Λητώ και το Μητέρα.
Εξαίρεση από τον κανόνα του ελέγχου αποτελούν το Ερρίκος Ντυνάν, το Ιατρικό Κέντρο και το Mediteraneo, ΡΕΑ και το ΙΑΣΩ.
Προς τα εκεί προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι εργαζόμενοι να στρέψουν τα βέλη τους, με προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο κατά πόσο είναι σύννομη μία εταιρία να ελέγχει το 26% της αγοράς Υγείας και το 35% της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Πάντως υπάρχουν και εκτιμήσεις για το «να δούμε, αν θα ολοκληρωθεί και πως η συμφωνία», ενώ επιπλέον, η ασφαλιστική αγορά θεωρεί ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια πώλησης μέσω χρηματιστηρίου, ή τουλάχιστον να ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές.
Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρούν ότι η φετινή κερδοφορία ξεπερνά τα 80 εκ. ευρώ και η συνολική την τελευταία επταετία ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο η Εθνική Τράπεζα αποτίμησε την αξία της.
Πίνακας: Τα Κέντρα Υγείας που ελέγχει το CVC
ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.
SKIAWORLD INVESTMENTS LIMITED
GROUP MEDICAL PURCHASING Ε.Π.Ε.
METROPOLITAN ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ
METROPOLITAN GENERAL
ΥΓΕΙΑ ΑΕ
ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ
ΛΗΤΩ ΑΕ
ALPHA-LAB AE
Y-LOGIMED AE
CRETA INTERCLINIC
BUSINESS CARE
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών