Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μπουμ στον ασφαλιστικό κλάδο από συμβόλαια υγείας και επέκταση των ασφαλιστικών στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ

Μπουμ στον ασφαλιστικό κλάδο από συμβόλαια υγείας και επέκταση των ασφαλιστικών στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ
Πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ανάλογο συμβόλαιο είναι η Eurolife FFH
Σε μεγάλο άλμα οδηγείται φέτος η ασφαλιστική αγορά, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του τριμήνου, όπου στο σύνολό της η παραγωγή ασφαλίστρων είναι αυξημένη κατά 14,3%, με κορυφαία τα συμβόλαια ζωής, ενώ έχουμε και την πρώτη ασφαλιστική εταιρία να μπαίνει με συμβόλαια στα απογευματινά επεμβατικά περιστατικά του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας η ασφαλιστική παραγωγή ανήλθε σε 1,4 δις, ενώ μεγάλη άνοδο 20,5% καταγράφει η παραγωγή από τις ασφαλίσεις ζωής, καθώς ανέρχεται στα 687,8 εκατ. ευρώ.
Η παραγωγή από τις ασφαλίσεις κατά ζημιών κινείται 8,9% υψηλότερα, στα 714,73 εκατ. ευρώ, εκ τω οποίων η παραγωγή από την αστική ευθύνη οχημάτων κινείται στα 193 εκατ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό πλέον είναι το γεγονός ότι ο ασφαλιστικός κλάδος αρχίζει να επεκτείνεται με καλύψεις στο ΕΣΥ, ιδίως στα βραδινά χειρουργικά περιστατικά.
Πρώτη εταιρία που παρουσίασε ανάλογο συμβόλαιο είναι η Eurolife FFH, η οποία στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα που παρέχει στους κατόχους προγραμμάτων νοσοκομειακής περίθαλψης τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά νοσοκομειακά προγράμματα.
Συγκεκριμένα, θα καταβάλει στους ασφαλισμένους της ανά περιστατικό
νοσηλείας:
Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας, το οποίο θα ανέρχεται στα €100 για κάθε ημέρα νοσηλείας με ανώτατο όριο τις 10 ημέρες.
Εφάπαξ Χειρουργικό Επίδομα, ανάλογα με τη βαρύτητα της χειρουργικής επέμβασης και το ποσό συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος.
Στους κατόχους ομαδικών ασφαλιστηρίων ζωής και υγείας:
Κάλυψη εξόδων κατά 100%, χωρίς εφαρμογή εκπιπτόμενου ποσού.
• Συμπληρωματικό επίδομα ίσο με το 30% του κόστους της χειρουργικής επέμβασης, όπως αυτό αποτυπώνεται στον πίνακα του ΦΕΚ με βάση τη βαρύτητα της επέμβασης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης