Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΑΙG: Ανοδική πορεία το 2012 - Στους 270 χιλ. οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα και νέα "εξωτικά" προϊόντα

tags :
ΑΙG: Ανοδική πορεία το 2012 - Στους 270 χιλ. οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα και νέα
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα της AIG το 2012, καθώς ανήλθαν στα 9,8 εκατ. ευρώ, παγκοσμίως, έναντι 9 εκατ. ευρώ το 2011.
Η θυγατρική του αμερικανικού οίκου στην Ελλάδα διαθέτει πελατολόγιο 270 χιλ ασφαλισμένων, έχει δίκτυο με 1.300 πελάτες και το 2012 έδωσε συνολικές αποζημιώσεις ύψους 34 εκατ. ευρώ.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος Jiuseppe Ζοrgno, η εταρεία το 2013 προσδοκά σε διατήρηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 2013, ενώ σε ερώτηση του www.bankingnews.gr, εάν έχει αυξηθεί ο αριθμός των εταιρειών που έρχονται στην AIG για να ασφαλιστεί για τη διαχείριση κρίσης, δήλωσε πως "υπάρχει μεγάλη αύξηση πελατών, ωστόσο η εταιρεία προχωρά σε επιλεκτική κίνηση των συνεργασιών, διασφαλίζοντας τη φερεγγυότητα των επιχειρήσεων, καθώς μόνο το 2012 είχαμε αύξηση επισφαλών συνεργασιών πάνω από 10% εξαιτίας του 5ου χρόνου ύφεσης στην Ελλάδα".
Ο κ. Ζοrgno αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία ετοιμάζει νέα προϊόντα το 2013, τα λεγόμενα "εξωτικά", τα οποία περιλαμβάνουν από προστασία μελών των επιχειρήσεων, περιβαλλοντικά προϊόντα, μέχρι και καλύψεις επαγγελματικής ευθύνης για θυγατρικές ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Η AIG έχει εκπονήσει 5ετές επενδυτικό πλάνο για την περίοδο 2013 - 2017, το 55% του χαρτοφυλακίου της είναι στον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ολοκληρώνοντας, σημείωσε πως "δεν μας φοβίζει η επόμενη μέρα στον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα, παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο τέλος της χρόνιας".
Η μετοχή της AIG είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκιο.

Aνέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης