Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σύγκρουση ασφαλιστών - διαμεσολαβητών για την εξαίρεση από το Gov.gr Wallet

Σύγκρουση ασφαλιστών - διαμεσολαβητών για την εξαίρεση από το Gov.gr Wallet
Ζητά απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και συμμετοχή στην επόμενη ΓΣ της ΕΑΕΕ
Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου απαιτεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) για την, όπως συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή της, «εκκωφαντική απουσία της διαμεσολάβησης από τις διευκρινιστικές ομιλίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά ιδιαιτέρως της ΕΑΕΕ» στην σύναψη ασφαλιστηρίου οχήματος μέσω Gov.gr Wallet.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη απόφαση της ΕΑΕΕ να εξαιρέσει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από τις διευκρινιστικές ομιλίες είναι ποίκιλλα δεδομένου του ρόλου της, διευκρινίζει.
Με την τροπή που έχει πάρει το ζήτημα, μεταξύ ΠΟΑΔ και ΕΑΕΕ, η πρώτη ζητά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ να τοποθετηθεί επί του θέματος, αναφέροντας τις προθέσεις της.
Στην επιστολή της προς την ΕΑΕΕ, η ΠΟΑΔ συγκεκριμένα αναφέρει ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα την παρουσίαση της εφαρμογής ασφάλισης οχημάτων μέσω Gov.gr Wallet, της ΕΑΕΕ με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, εκφράζοντας ωστόσο έντονα την απορία της για την εξαίρεση του κλάδου της ασφαλιστική διαμεσολάβησης και την απουσία της από τις συνομιλίες που έγιναν σχετικά με την νέα εφαρμογή.
«Η εκκωφαντική απουσία της διαμεσολάβησης από τις διευκρινιστικές ομιλίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά ιδιαιτέρως της ΕΑΕΕ μας δίνει την αφορμή να ζητήσουμε συγκεκριμένα την τοποθέτηση σας καθώς και τις προθέσεις της ΕΑΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα», σημειώνει, η ΠΟΑΔ, υπογραμμίζοντας το δομικό ρόλο της διαμεσολάβησης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και κυρίως την μεγάλη της συμμετοχής της στα μερίδια πωλήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η ανάπτυξη δεν θα προέλθει από τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις

«Ένα πάγιο αίτημα της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς στο σύνολο της, είτε αυτό είναι ασφαλιστικές εταιρείες, είτε διαμεσολαβητές, είναι η ποσοστιαία αύξηση των εργασιών σε σχέση με το ΑΕΠ ώστε να φτάσει κάποια στιγμή τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και γιατί όχι να τον ξεπεράσει. Για να επιτευχτεί όμως αυτός ο στόχος, κρίνεται απαραίτητο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να παραμένουν ενεργοί στους κλάδους που υπόκεινται στην υποχρεωτικότητα και όχι να εξοστρακίζονται καθώς η πολυπόθητη αύξηση σε σχέση με το ΑΕΠ, δεν είναι δυνατόν να έρθει από τους υποχρεωτικούς κλάδους αλλά προφανώς θα πρέπει να βασιστεί στους προαιρετικούς».

Συμπόρευση με την τεχνολογία όχι στον εξοστρακισμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η ΠΟΑΔ περαιτέρω ζητά από την ΕΑΕΕ την στήριξη του κλάδου για την συμπόρευση του με την τεχνολογική πρόοδο και όχι τον εξοστρακισμό του.
«Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογική πρόοδο και τις τάσεις για δημιουργία πλατφόρμας direct ασφάλισης που συνήθως έρχονται ως ντιρεκτίβες από τις μητρικές των πολυεθνικών. …. η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά ΔΕΝ πρόκειται να αναπτυχτεί ΧΩΡΙΣ τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές», διαμηνύει.

Συμμετοχή στην επόμενη Γ.Σ.

Προσθέτει ότι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η λεγόμενη “ασφαλιστική συνείδηση” του Έλληνα πολίτη και κατ’ επέκταση και ο κύκλος εργασιών της ασφαλιστικής βιομηχανίας σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, είναι μέσω των φυσικών δικτύων, είτε συνδεδεμένων είτε ανεξάρτητων, κάτι που έχει θέσει προς συζήτηση επανειλημμένα στις συναντήσεις της με την ΕΑΕΕ. Κατ’ επέκταση ζητά από την ΕΑΕΕ να συμμετέχουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, στην χρήση των δεδομένων που θα παρέχει η πλατφόρμα του gov.gr
Στο πλαίσιο αυτό ζητά να συμμετέχει η ΠΟΑΔ στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ με στόχο την συνεργασία των δύο κλάδων.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης