Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ζημιές 128 δισεκ. γράφει το κοντέρ της Gallagher Re, κάτω του μέσου όρου δεκαετίας οι ζημιές από καιρικά –κλιματικά φαινόμενα

Ζημιές 128 δισεκ. γράφει το κοντέρ της Gallagher Re, κάτω του μέσου όρου δεκαετίας οι ζημιές από καιρικά –κλιματικά φαινόμενα
Έξι μεμονωμένα γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ, την Μέση Ανατολή την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική αντιπροσωπεύουν το 37% όλων των οικονομικών ζημιών
Οικονομικές απώλειες 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω του μέσου όρου της δεκαετίας που είναι τα 133 δισεκατομμύρια καταγράφει το ‘κοντέρ’ της Gallagher Re, το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Έξι μεμονωμένα γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ, την Μέση Ανατολή την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική αντιπροσωπεύουν το 37% όλων των οικονομικών ζημιών.
Τα καιρικά κλιματικά γεγονότα προκάλεσαν το 93% των ασφαλισμένων ζημιών κάτω από το μέσο όρο δεκαετίας.

Ασφαλισμένες ζημιές 61 εκ από κοινού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Οι συνολικές ασφαλισμένες ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2024 με μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται σε 61 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αξία που είναι πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας που είναι 49 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ποσό αυτό, το οποίο θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει ζημίες που καταβλήθηκαν από την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά και τους δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς.
Υπήρχαν τουλάχιστον 19 μεμονωμένα συμβάντα ασφαλισμένων ζημιών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία σημείωσαν την δεύτερη υψηλότερη αξία πρώτου εξαμήνου στην ιστορία. Δώδεκα (12) από αυτά τα γεγονότα οδήγησαν σε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τρεις πρώτοι πιο δαπανηροί κίνδυνοι

Συνολικά, ο πιο δαπανηρός κίνδυνος ήταν οι σφοδρές συνεχόμενες καταιγίδες με το κόστος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι περισσότερες από αυτές τις ζημίες (37 δισεκατομμύρια) σημειώθηκαν στις ΗΠΑ.
Η χώρα κατέγραψε 13 μεμονωμένες εστίες ασφαλισμένων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το χαλάζι ήταν και πάλι ο κύριος δευτερεύων κίνδυνος που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του ασφαλιστικού κόστους στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, αλλά και ένας άνω του μέσου όρου όγκος ανεμοστρόβιλων στην ευρύτερη περιοχή του Τέξας .

Οι πλημμύρες σε επίπεδο κόστους αντιπροσωπεύουν περίπου λίγο πάνω από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Υπήρξαν και άλλα πολλά μεμονωμένα γεγονότα που απέφεραν ζημιές δισεκατομμυρίων στον ασφαλιστικό κλάδο, όπως είναι ο σεισμός στην Νότια Ιαπωνία, οι πλημμύρες στα Εμιράτα που κόστισαν 2,8 δισεκατομμύρια, οι πλημμύρες στην Γερμανία που θα κοστίσουν πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια, οι πλημμύρες στη Βραζιλία -Ρίο Γκράντε do Sul που θα κοστίσουν 2,0 δισεκατομμύρια.

Κλιματικά φαινόμενα

Τα καιρικά/κλιματικά γεγονότα προκάλεσαν το 93% των ασφαλισμένων ζημιών του πρώτου εξαμήνου του 2024.
Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τον μέσο όρο της δεκαετίας του 1ου εξαμήνου που κυμαίνεται στο 95%.

Ελ.Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης