Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Απίστευτο: Οι ασφαλιστικές δημιουργούν παραμετρικά συμβόλαια μέσω παρακολούθησης λογαριασμών Influencers στο Instagram

Απίστευτο: Οι ασφαλιστικές δημιουργούν παραμετρικά συμβόλαια μέσω παρακολούθησης λογαριασμών Influencers στο Instagram
Yπάρχουν παραμετρικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που ενεργοποιούνται μέσα από κινήσεις των λογαριασμών Instagram των influencers
Σχετικά Άρθρα
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας ακόμα τομέας πάνω στον οποίο στηρίζει ο σχεδιασμός του μηχανισμού της παραμετρικής ασφάλισης, συνέχεια των όσων έγραψε το ΒΝ.
Ο τρόπος αυτός είναι υπό πειραματικό στάδιο.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι οι ατομικοί λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης ελέγχονται για κάθε τι που αναρτάται.
Τα δεδομένα συγκεντρώνεται και εξετάζονται από εξειδικευμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει με στόχο στην ανάπτυξη και την κερδοφορία
Για παράδειγμα, υπάρχουν παραμετρικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που ενεργοποιούνται μέσα από κινήσεις των λογαριασμών Instagram των influencers.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια εξειδικευμένη εταιρεία παρακολουθεί τη δραστηριότητα του λογαριασμού και είναι σε θέση να εντοπίσει τις βλέψεις των χρηστών των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης, χωρίς χρήστης να το αντιληφθεί.

Παράδειγμα τρόπου λειτουργίας τρόπου ασφάλισης

Πολύ αργότερα, μία εταιρεία ελέγχου και παρακολούθησης ατομικών λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα στέλνει ένα μήνυμα στον υπεύθυνο επιρροής (influencers) που τον ειδοποιεί ότι εντοπίστηκαν κινήσεις σφετερισμού και ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανάκτηση ενός λογαριασμού και ότι έχει καταβληθεί αποζημίωση για τις ζημίες που προκλήθηκαν επειδή ο λογαριασμός, παραβιάστηκε.
Συλλέγοντας, μεταξύ άλλων τα δεδομένα αυτά, η ασφαλιστική σχεδιάζει τον μηχανισμός παραμετροποίησης.

Τα ταξίδια συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για παρακολούθηση και κατασκοπεία

Τέτοιες δουλειές εκτελούνται από ιδιώτες και επικεντρώνονται στο τομέα της ταξιδιωτικής ασφάλισης για την άντληση πληροφοριών που θα συμβάλλουν στον καθορισμό του προφίλ του ασφαλισμένου.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι παράμετροι όπως:
η ακύρωση ή η καθυστέρηση μιας πτήσης, ενός πλοίου ή η απώλεια αποσκευών σε ένα αεροδρόμιο μετά από ένα συγκεκριμένο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μετά την προσγείωση της πτήσης, κ.α..
Αν και οι διαδικασίες αυτές, μέσω της ανάπτυξης των μηχανισμών παραμετροποίησης, θεωρητικά υπόσχονται κέρδη οι προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου της παραμετροποίησης, σύμφωνα με την Mapfre δεν είναι ακόμα σίγουρες.
Στο παρελθόν τέτοια εγχειρήματα δεν απέδωσαν, αναφέρει.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης