Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Lloyds: Ζημιές μέχρι και 4,8 τρισεκ. από ηφαιστειακές εκρήξεις

Lloyds: Ζημιές μέχρι και 4,8 τρισεκ. από ηφαιστειακές εκρήξεις
Η μελέτη επισημαίνει το ρόλο της ασφάλισης και της συνεργασίας των κυβερνήσεων και των τομέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ηφαιστειακών κινδύνων
Ζημιές ύψους από 1,3 τρισεκατομμύρια μέχρι και 4,8 τρισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να αποφέρουν ενδεχόμενες ηφαιστειακές εκρήξεις στον κόσμο σε ένα ακραίο σενάριο, σύμφωνα με μελέτη των Lloyds.
Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το 0,2% του παγκοσμίου ΑΕΠ, με την Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ να κατονομάζουν τα Lloyds, ως οι χώρες υψηλού κινδύνου που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Ο οικονομικός αντίκτυπος του σεναρίου αυτού των Lloyds, αν γίνει πραγματικότητα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια απώλειες στο χρονικό διάστημα μίας πενταετίας.
Σπάνιες οι μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αλλά πολύ επικίνδυνες σε όλους τους τομείς
Τα Lloyds τονίζουν: πως ενώ τα μεγάλα ηφαιστειακά γεγονότα είναι σπάνια, οι κίνδυνοι από τις εκρήξεις των είναι μεγάλοι, όπως είναι ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας των επιχειρήσεων, τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον, απώλειες ζωής, περιουσίας, ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού, μεταβολές και αστάθεια στην προσφορά τροφίμων παγκοσμίως, μέχρι και έκρηξη γεωπολιτικών διαταραχών.
Η μελέτη επισημαίνει το ρόλο της ασφάλισης και της συνεργασίας των κυβερνήσεων και των τομέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ηφαιστειακών κινδύνων.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης