Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έκκληση από Ανεξάρτητους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια

Έκκληση από Ανεξάρτητους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια
Δεκαπέντε χρόνια στο περίμενε μετά το κανόνι της ασφαλιστικής
Σχετικά Άρθρα
Επείγουσα έκκληση προς την ΤτΕ, την ΕΑΕΕ, την ΔΕΙΑ κάνει σήμερα 12/9 η ΠΟΑΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) για να τελεσιδικήσει το επί 15 ετών πρόβλημα της Ασπίς Πρόνοια (21/9/2009-21/9/2024) και οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματα τους.
Η ΠΟΑΔ υπεραμύνεται των ασφαλισμένων σε μία χρονική περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να εισάγει την υποχρεωτικότητα στην ασφάλισης σε τομείς, όπως είναι η ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων.
Η Ασπίς στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 έβαλε απροειδοποίητα λουκέτο, κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων έχασαν χρήματα, ενώ και αυτοί που πρόλαβαν να εγγραφούν στα μητρώα αναμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κάποιοι άλλοι πέθαναν και οι δικαιούχοι των ασφαλίσεων ζωής δεν έμαθα ποτέ τα δικαιώματα τους, κάποιοι άλλοι μετανάστευσαν χωρίς να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους. Η τότε Εποπτεία  ιδιωτικής ασφάλισης η ΕΠΕΙΑ κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού διάταξε να μπει λουκέτο στην Ασφαλιστική αντί να την κρατήσει ανοικτή μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν με τους ασφαλισμένους , χωρίς να αναλαμβάνει νέες εργασίες ασφάλισης, και να μεταφέρει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των σε άλλες ασφαλιστικές.

Κοστίζει ακριβά η καθυστέρηση αποπληρωμής των δικαιούχων ασφαλισμένων

Η κίνηση εντυπωσιασμού για την εξυγίανση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κοστίζει πολύ ακριβά μέχρι και σήμερα στην ασφαλιστική αγορά με τους εν δυνάμει ασφαλισμένους να μην την εμπιστεύονται ή να αρκούνται μόνο στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις.

Τα θέματα που αναφέρει η ΠΟΑΔ

Με αφορμή την χρόνια αιμορραγία για την αγορά και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, το Σωματείο της ΠΟΑΔ αναφέρει στην επιστολή του προς την ΤτΕ ,την ΕΑΕΕ και την ΔΕΙΑ ότι:
«Πλησιάζουν οι μέρες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των παρά αυτής εταιρειών του Ομίλου. Ο ιστορικός της ασφαλιστικής αγοράς θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου με κανένα ελαφρυντικό για τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεκαπέντε χρόνια βασανίζονται οι δικαιούχοι συμβολαίων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια, δεκαπέντε χρόνια στα οποία αλλάξανε αρκετοί εκκαθαριστές και λοιποί εμπλεκόμενοι χωρίς να δοθεί καμιά λύση σε αρρώστους, και δικαιούχοι παροχών . 
Ο απολογισμός της ζημίας είναι τεράστιος, κάθε ελληνικό σπίτι στα 75 χρόνια παρουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια είχε και ένα προϊόν της. Ο αντίκτυπος αυτής της κατάρρευσης δεν έχει κοπάσει, απεναντίας ακολουθεί μια καθόλου ευχάριστη καμπύλη στην συνείδηση του Ελληνικού λαού. Το όνομα Ασπίς Πρόνοια ήταν συνυφασμένο με την ασφάλεια ζωής και υγείας, με προϊόντα που ηχούσαν πολύ εύπεπτα στον Έλληνα πολίτη και οι πρώτες κουβέντες που γίνονται σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ υποψήφιου πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια παρουσίαση πώλησης είναι “ναι αλλά και αν κλείσει και η δική σου εταιρεία  όπως η Ασπίς Πρόνοια».

Η ΠΟΑΔ προσθέτει πως «οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα δεν είναι ικανά να μεταστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχουν αγκυλώσεις που πρέπει να κατασταλούν, υπάρχουν φαινόμενα ολιγωρίας στις δικαστικές αποφάσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ανάληψη μιας  γενναίας απόφασης της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας να ολοκληρώσει και να δικαιώσει όσους δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Πολίτες αυτής της χώρας που για οποιονδήποτε λόγο δεν επικαιροποίησαν την κατοχή ενός συμβολαίου το οποίο πλήρωναν αλλά υπήρχαν και υπάρχουν εγγεγραμμένοι στο προσωρινό χαρτοφυλάκιο. Πολίτες αυτής της χώρας που την εποχή της κρίσης έφυγαν μετανάστες και δεν ειδοποιήθηκαν για την υποχρέωση να ενταχθούν ,πολίτες αυτής της χώρας που έφυγαν από την ζωή και οι δικαιούχοι τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας ζωής που είχε συνάψει ο δικός τους άνθρωπος . Ολοι αυτοί και δεκάδες μόνιμα ολικά ανίκανοι για εργασία ασφαλισμένοι  ταλαιπωρούνται μετά από δεκαπέντε χρόνια για να εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Καμιά παροχή δεν δόθηκε και κανένας Νόμος  δεν εφαρμόστηκε σε όσους χτυπήθηκαν από την τύχη να είναι άρρωστοι και με την ασφαλιστική εταιρεία που επέλεξαν να στηρίξουν τα όνειρα τους σε εκκαθάριση εδώ και δεκαπέντε χρόνια».
Σημειώνεται η τελευταία εκκαθάριση για την ΑΣΠΙΣ έγινε στις 26 Ιουλίου 2024 με ποσό καταβολής 26.793,30 ευρώ και πρόκειται για προσωρινές καταβολές.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης