Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η υποχρεωτική ασφάλιση φέρνει αυξήσεις στα ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητα - Κάποιοι κάνουν προκλητικά πάρτι

Η υποχρεωτική ασφάλιση φέρνει αυξήσεις στα ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητα - Κάποιοι κάνουν προκλητικά πάρτι
Ο εν δυνάμει νέος νόμος πετυχαίνει διάνα στο να μειωθούν τα έσοδα από προμήθειες των ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων
Σχετικά Άρθρα
Νέες σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου που μπορεί να ξεκινούν από 10 ευρώ ανά συμβόλαιο κομίζει ο νέος νόμος περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και διψήφια αύξηση μέχρι και 20% στον τζίρο των ασφαλιστικών.
Εμμέσως δε, ο εν δυνάμει νέος νόμος πετυχαίνει διάνα στο να μειωθούν τα έσοδα από προμήθειες των ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων, αλλά και  πατά την Αχίλλειο πτέρνα των ασφαλιστικών που είναι ο δείκτης ζημιών (loss ratio) και που είναι ήδη κόκκινο για ορισμένες ασφαλιστικές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΝ.
Τρεις από τους βασικούς τους στόχους πετυχαίνουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις με τον εν δυνάμει νέο νόμο περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με πηγές του ΒΝ.

Πρώτον: να αυξήσουν τους τζίρους τους μέχρι και 20% από την αύξηση του πλήθους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων  και εφόσον πιαστούν και τα ανασφάλιστα οχήματα που αριθμούν περί τις 500.000.

Δεύτερον: Να προβούν σε αυξήσεις ασφαλίστρων τιμολογώντας τις νέες καλύψεις για φυσικές καταστροφές που μπορεί να ξεκινούν από τα χαμηλά των 10 ευρώ και θα διαμορφώνονται ανάλογα με την αγοραία αξία του οχήματος. Οι καλύψεις αυτές θα είναι υποχρεωτικές για όλους, όπως είναι μέχρι σήμερα η υποχρέωση ασφάλισης οχημάτων έναντι αστικών ευθυνών, σωματικών και υλικών ζημιών.

Τρίτον: Να περικόψουν τις μεγάλες αυξήσεις της τάξεως του 28% με 30% που δίνουν σε ορισμένα ασφαλιστικά πρακτορεία . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΝ οι ασφαλιστικές δεν θα έχουν κανένα λόγο να δίνουν τόσο μεγάλες προμήθειες όταν η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών θα είναι υποχρεωτική και δεν θα  απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια από τον ασφαλιστή για να πουλήσει αυτό το συμβόλαιο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν οι πράκτορες ασφαλίσεων που δουλεύουν μόνο αυτοκίνητο στο μέλλον  θα απειληθούν ακόμα και με λουκέτο. Οι ασφαλιστικές έψαχναν τρόπο να μειώσουν τις προμήθειες των ασφαλιστών και αυτό λέγεται ότι τους έρχεται γάντι.

Η τέταρτη είδηση μάλλον είναι δυσάρεστη για τις ασφαλιστικές με ήδη υψηλό δείκτη ζημιών (loss ratio) στο αυτοκίνητο. Η καθολική ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών αναπόφευκτα λόγω της συχνότητας και της σοβαρότητας των καταστροφών θα αυξήσει το δείκτη ζημιών καθώς μία ζημιά σε ένα αυτοκίνητο που να είναι και ολοσχερής απώλεια.
Σε ό,τι αφορά ωστόσο την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών, οι απόψεις των στελεχών διίστανται στο αν μπορεί να εφαρμοστεί καθολικά το είδος αυτής της ασφάλισης.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης