Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Διεθνής Ένωσις - Έληξε η προθεσμία για την εύρεση 6,4 εκατ. ευρώ

tags :
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Διεθνής Ένωσις - Έληξε η προθεσμία για την εύρεση 6,4 εκατ. ευρώ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Διεθνής Ένωσις, καθώς θα πρέπει να απαντήσει ακόμη και σήμερα στην προθεσμία που της είχε δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, εάν έχει βρει τα απαραίτητα κεφάλαια και να αποφευχθεί έτσι το λουκέτο για μία ακόμη μικρομεσαία εταιρεία του κλάδου.
Χτες, Δευτέρα, 15 Ιουλίου έληξε η προθεσμία που της είχε δοθεί από την ΔΕΙΑ, προκειμένου να καλύψει το άνοιγμα του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, η ηγεσία της ασφαλιστικής πιθανόν να έχει καταλήξει σε συμφωνία με επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες. Εάν, ωστόσο, η αξιολόγηση των κεφαλαίων δεν κριθεί επαρκής, η εταιρεία θα απειληθεί με λουκέτο.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία, η οποία εμφάνιζε σημαντικό «άνοιγμα» τα τελευταία χρόνια είχε υποχρεωθεί πέρυσι το καλοκαίρι από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει έλλειμμα ασφαλιστικής τοποθέτησης ύψους 27 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η ίδια κάλυψε μόλις τα 2,08 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια αποφασίστηκε εκ νέου αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Ιουνίου. Με επιστολή της εταιρείας στις 14/6 η διοίκηση ενημέρωσε ότι έχει καταβληθεί ποσό μόνο 1,575 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι λείπουν ακόμη 6,424 εκατ. ευρώ τα οποία θα έπρεπε να κατατεθούν μέχρι 15/7 ώστε να αποφευχθεί το λουκέτο.
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ελέγχου των επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες προβλέπει τη λεπτομερή αξιολόγηση τω επενδυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα των κεφαλαίων, εταιρεία αναμένει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει η ΔΕΙΑ σε άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχε λάβει εις βάρος της, καθώς θεωρεί ότι ο επενδυτής της πληροί τις προϋποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης