Τελευταία Νέα
Business Tips

ΕΣΠΑ: Πως να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των συγχρηματοδοτήσεων

tags :
ΕΣΠΑ: Πως να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των συγχρηματοδοτήσεων
Όλες οι δαπάνες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ εφόσον έχουν ήδη εξοφληθεί
Η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ αποτελεί διαχρονικά έναν ευρέως διαδεδομένο και ελκυστικό τρόπο συγκέντρωσης επιχειρηματικών κεφαλαίων, τόσο για υφιστάμενες, όσο και για νέο-ιδρυθείσες επιχειρήσεις.
Η λέξη κλειδί όμως στην οποία θα πρέπει να δοθεί η μέγιστη σημασία είναι ο όρος «συγχρηματοδότηση» που σημαίνει ότι για την υλοποίηση του επιδοτούμενου έργου το 40- 50% των δαπανών θα πρέπει να εκταμιευτεί από δεσμευμένα κεφάλαια του επιχειρηματία, (ίδια συμμετοχή). Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλες οι δαπάνες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ εφόσον έχουν ήδη εξοφληθεί.
Συμπερασματικά λοιπόν ένα επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο δεν είναι τσάμπα χρήματα όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μακροπρόθεσμη νομική δέσμευση που μπορεί είτε να ευεργετήσει ένα επιχειρηματία με φρέσκα κεφάλαια, είτε εναλλακτικά να τον επιβαρύνει με επιπλέον χρέη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και να δημιουργηθούν οι επιζητούμενες υπεραξίες απαιτείται η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία συγκεκριμένων προϋποθέσεων, όπως :
- Καλή γνώση του επιχειρηματικού αντικειμένου,( κοινώς γνωρίζω τη δουλειά)
- Λειτουργικό επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει στόχους, διαδικασίες και προσεκτική οικονομική ανάλυση.
- Δέσμευση για συνεχή ενασχόληση με τη σχεδιαζόμενη επιχειρηματική δράση (προσωπική πλήρη ενασχόληση)
- Μακρόπνοη στρατηγική απόδοσης κερδών και επενδυμένων κεφαλαίων ( σπάνια υπάρχουν άμεσα κέρδη)
- Εξωστρέφεια, καινοτομικότητα, προγραμματισμό και διορατικότητα για ευελιξία και προσαρμογή στις μελλοντικές εξελίξεις.
- Επιλογή έμπειρων και καταρτισμένων συμβούλων, με την κατάλληλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία, που θα εξατομικεύσουν τις ανάγκες σας και θα μεγιστοποιήσουν τα προσδοκώμενα οφέλη; επιλέγοντας την κατάλληλη πρόσκληση, υποβάλλοντας εγκαίρως πλήρη φάκελλο και υλοποιώντας επιτυχώς την αποπληρωμή του έργου χωρίς καθυστερήσεις και απώλειες.
Ο συνδυασμός των παραπάνω στο μέγιστο δυνατό βαθμό θα διασφαλίσει την υψηλότερη απόδοση των επενδυμένων κεφαλαίων και την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
1_807.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης